קולונוסקופיה

דיון מתוך פורום  גיסט – GIST

05/11/2014 | 15:12 | מאת: אתי

שלום רב, אימי, בת 73, בריאה בדר"כ עברה לפני שבוע בדיקת קולונוסקופיה. הממצאים: בקולון עולה תהליך פוליפוידי בקוטר כ-40 ממ על בסיס רחב, מכוסה ברירית מגורגרת ומעט בלתי סדירה אך אין מראה טיפוסי של רקמת אדנומה. נוקשה במגע. יכול להתאים לתהליך תת רירי עם שינוי ראקטיבי של רירית על פניו. אין סמן טיפוסי לליפומה. נלקחו דגימות. במידה החלטה על הסרת הנגע - לא לכריתה אנדוסקופית. במסוך לנגע הוסר פוליפ 4 ממ קוטר. סעיפים בסגמא. שאלתי - מה משמעות הממצא הראשון? (הפוליפ אינו מדאיג אותי), האם ישנו סיכוי לגידול סרטני? אשמח לקבל פירוש במושגים שאינם רפואיים על מנתת שדברים יתבהרו לי. תודה מקרב לב, אתי

11/11/2014 | 18:51 | מאת: ד"ר עופר פורים

שלום אתי התהליך הנ"ל לאור התאור הינו ממצא חשוד,וככל הנראה ידרוש הוצאה של הממצא הסיכוי לגדול קיים לא כתבת האם כבר ידנה תשובה פתולוגית מהדגימות. אך לפי התאור ככל הנראה יצטרכו לכרות את הממצא בניתוח לאור גודלו

מנהל פורום גיסט – GIST