קולונוסקופיה של מעי הגס

דיון מתוך פורום  גיסט – GIST

18/05/2019 | 20:45 | מאת: שלומי

אמא שלי בת 64 עברה בדיקת קולונסקופיה נבדקו: המעי נבדק עד לצקום כולל תרגיל היפוך בחלחולת, בוצעה סקירה כפולה של רירית בכניסה ויצאה עם הקפדה על זמן הנסיגה- הכנה טובה ממצאי הבדיקה: כ15 ס"מ מפי הטבעת נמצא גוד כרובתי עם שקע מרכזי כ 35 ממ' נלקחו ביופסיות, מקום סומן בדיו . בכפכף הכבד 2 פוליפים מיושבים בקוטר 5 ו4 מ"מ , נכרתו בשלמות. בצקום פוליפ כ 10 ממ' נכרת. מה התוצאות אומרות וכמה זה חמור ואיך אפשר לתמודד אם זה

20/05/2019 | 17:59 | מאת: ד"ר אלונה זר

שלומי שלום קשה לדעת לפני שמגיעה תשובת ביופסיה לגבי מהות הממצא במעי - ממאיר או לא ואם כן, מה סוג הממאירות. תשובות אלו ניתן לקבל מהרופא שביצע הביופסיה. בהצלחה

מנהל פורום גיסט – GIST