טיפול בגליבק חוות דעת נוספת

דיון מתוך פורום  גיסט – GIST

11/01/2019 | 21:34 | מאת: אריס

ערב טוב. אבא שלי (67) אובחן בגיסט בקיבה, גדול ומסובך מדי לניתוח (כ10 סמ) לדברי הרופאים המטפלים בסורוקה. הוחל טיפול בגליבק. לאחר שבוע במינון 400 בדיקות הדם מראות עליה משמעותית (פי 6 מהנורמה) בתפקודי כבד. מה המשמעות לגבי המשך הטיפול? האם ניתן להוסיף תרופה אחרת בנוסף לגליבק? מה הסכנות? במידה ואנו מעוניינים בחוות דעת נוספת - למי אפשר לפנות באופן פרטי ואיך? אודה לכל תשובה

12/01/2019 | 09:09 | מאת: ד"ר אלונה זר

גליבק עלול לגרום לעליה באנזימי כבד (אחת מתופעות הלוואי של התרופה). יש צורך כמובן לשלול סיבות אחרות כגון-חסימת דרכי מרה (בסונר), תרופות מתנגשות. בשלב ראשון יש להביא זאת לידיעת הרופא המטפל כדי שינחה על הפסקת הטיפול. לגבי חוות דעת-אונקולוגים העוסקים בגיסט הם בדרך כלל אלו שעוסקים בסרקומות וגם חלק מהאונקולוגים העוסקים בגידולי מערכת העיכול מתמצאים. בהצלחה.

מנהל פורום גיסט – GIST