כריתת קיבה להוצאת גידול סרטני

דיון מתוך פורום  גיסט – GIST

17/11/2014 | 23:44 | מאת: רחל

שלום רב, לבן משפחתי בן ה 73 נתגלה גידול סרטני בקיבה (אדינוקרצינומה של הקיבה), כרגע לאחר 3 מחזורי טיפול כימותרפיים וc.t. (בו נרשם: ממאירות של הקיבה.אמפיזמה פראספטלית בעיקר בפסגות הריאות.הצללות אלביולריות כתמיות, סירכות פלוירליות כתמיות, קשרית 1.5x2.1 ס"מ באדרינל שמאלי). הנ"ל עבר ניתוח ביטני עקב כיב קיבה בעבר, והקיבה שלו מחוברת לשתי לולאות מעי דק, אחת עיוורת והשנייה מוצרת. עליו לעבור כעת ניתוח להסרת הקיבה. שאלתי: האם אין אפשרות אחרת- להסרה חלקית של הקיבה? מהם סיכויי ההצלחה? ובעיקר: כיצד אפשר לתפקד ללא קיבה??? אנו לחוצים ומודאגים מאוד.

25/11/2014 | 09:53 | מאת: ד"ר עופר פורים

שלום רב עד כמה שהבנתי משאלתך בן המשפחה כבר עבר ניתוח בעבר שבו נכרת חלק מהקיבה וכעת עקב הסרטן עליו לעבור ניתוח לכריתת הקיבה. ככל הנראה יהיה צורך לכרות את כל הקיבה בשלמותה . אפשר לתפקד ללא קיבה עם התאמות תזונתיות מתאימות .ממליץ לכם לשוחח שיחה עם המנתח שיסביר לכם לגבי סיכויי הצלחה סיבוכים בהצלחה

מנהל פורום גיסט – GIST