הסתיידות בקרום הלב

דיון מתוך פורום  ניתוחי אי ספיקת לב

28/08/2015 | 16:18 | מאת: אורנה רוזנר

בן 59 ,סכרתי ,לפני 6 שבועות עבר צנתור + ניתוח מעקפים (שלושה), היה מאושפז שבועיים בגלל נוזלים ומחובר לנקזים. שוחרר הביתה וחזר לבי"ח עקב קשיי נשימה , בצקות והפרשות מהרגליים כתוצאה מהבצקות כיום מאושפז מטופל בתרופות משתנות +סטרואידים (בהפחתה) יש שיפור ניכר. בסיטי חזה שעשו אתמול אובחן הסתיידות בקרום הלב שככל הנראה מפריע ללב ולריאות (קוצר נשימה). שאלות הן: איך נוצרת הסתיידות כזו? מה הטיפול המועדף פולשני/תרופתי?? האם זה כרוני כלומר אם ננקה את ההסתיידות זה יחזור על עצמו?? מאוד מודאג ולא יודע מה עושים?.

אורנה שלום, ראשית, אני בטוח כי הטיפול לו זוכה בן משפחתך במחלקה בה הוא נותח הינו מצוין. לעיתים לאחר ניתוח לב מתרחשת תגובה דלקתית אשר גורמת לצבירת נוזלים בחלל קרום הלב. במקרה זה יש מספר גישות\אפשרויות אשר מותאמות בצורה אישית לכל חולה על פי התיצגותו וחומרת מחלתו: אפשרות אחת הינה טיפול תרופתי שמרני, והאפשרות השניה הינה טיפול פולשני ע"י יצירת חלון בקרום הלב, בגישה דרך בית החזה השמאלי, המאפשרת ניקוז הנוזל מחלל קרום הלב לחלל בית החזה. בטוחני, כי האופציות השונות נשקלו ע"י הרופא המטפל ונבחרה עבורך האופציה הטובה ביותר. אשמח ליעץ שוב בהמשך. רפואה שלמה! דן ערבות

מנהלי פורום ניתוחי אי ספיקת לב