שאלה

דיון מתוך פורום  ניתוחי אי ספיקת לב

15/12/2014 | 20:44 | מאת: יפית

שלום רב, האם אי ספיקת לב ימנית יכולה להיגרם כתוצאה מתת משקל או שכנראה הסיבה לאי הספיקה היא אחרת?

יפית שלום, תודה על הפניית השאלה. תת תזונה הינה מחלה מורכבת אשר יכולה לנבוע ממחסורים שונים, סוג התת תזונה יכול לנבוע ממחסור כללי במזון או ספציפי כגון מחסור בחלבונים, ולכן גם הסוגים השונים של תת תזונה יכולים לגרום לסימפטומים שונים. יתכן ותת התזונה גורם לסימפטומים כגון בצקות שעלול לדמות אי ספיקת לב ימנית אך נובעות מסיבות הקשורות למחסור בחלבונים. כפי שעולה מתשובתי הנושא מחייב בירור מעמיק יותר. אשמח לסייע בהמשך במידת הצורך. דן ערבות

מנהלי פורום ניתוחי אי ספיקת לב