אי ספיקת לב קלה וקשיי נשימה

דיון מתוך פורום  ניתוחי אי ספיקת לב

13/12/2019 | 15:05 | מאת: Hadar

אמא שלי בת 61 וסובלת מקשיי נשימה לאחרונה, לפני כשנה כמעט נהיה לה גם דופק מהיר ביחס למדדים שהיו לה לפני. לאחר בדיקות נמצא לה אי ספיקת לב מדרגה אחת, אך מה שמתואר הוא רמה קלה עד בקושי לשים לב לכך, כשהיא בכלל סובלת מקשיי נשימה קשים. האם המצב הגיוני? תודה

שלום רב הדר , בבירור קוצר נשימה ישנן לא מעט סיבות שיכולות להביא לכך מסוגים שונים של בעיה לבבית , מחלות ריאה, ירידה בכושר גופני. העובדה שבדיקת הלב הראתה אי ספיקה קלה קרוב לודאי מורידה את האפשרות שאי ספיקת לב סיסטולית היא הגורם לתלונה אך עדין יש לשלול בעיות לבביות אחרות כגון, סוגים אחרים של אי ספיקת לב, הפרעות הולכה , או בעיות בעורקי הלב, כמו כן יש לשלול בעיות ראתיות , כל זאת יש להשלים באמצעות רופא המשפחה הערכה של רופא קרדיולוג ורופא ראות . אז לשאלתך , כן , זה יכול להיות שאין לאמא אי ספיקת לב משמעותית ויש לה קוצר נשימה מסיבות אחרות . בכל מקרה נא להשלים את הברירור שלה באמצעות הרופאים שהמלצתי מעלה . בהצלחה.

מנהלי פורום ניתוחי אי ספיקת לב