אי ספיקת לב קשה - תפוקת לב 20%

דיון מתוך פורום  ניתוחי אי ספיקת לב

09/01/2019 | 16:22 | מאת: מיטל

היי, לאבא שלי יש אי ספיקת לב קשה. תפוקת פעולת לב 20%. חדר שמאלי מוגדל ביותר. הוא בן 63 ועבר כבר ניתוח מעקפים. שאלתי היא האם השתלת קוצב לב יכולה לשפר את תפוקת פעילות הלב?

שלום רב מיטל , התשובה לשאלה זו איננה כן או לא והיא תלויה במספר גורמים . צריך לבצע הערכה של מערכת ההולכה של אביך , שמבוצע בבדיקת אק,ג רגילה . בנוסף צריך להעריך ולבדוק את אביך . כמובן שיש לצאת מנקודת הנחה שהוא מטופל תרופתית כרגע באופן מיטבי .לאחר הערכה והבדיקה וטיוב הטיפול , אפשר להחליט איזה סוג מכשיר יכול להתאים לו דפיברילטור , או קוצב סינכרון (ICD\CRTD). אם לסכם הוא צריך מעקב קרדיולוגי במרפאה מסודרת ואז להחליט איזה סוג מכשיר מתאים לו ואם בכלל.

מנהלי פורום ניתוחי אי ספיקת לב