ספורט ,דופק גבוה לעיתים ואי ספיקה לב

דיון מתוך פורום  ניתוחי אי ספיקת לב

27/08/2018 | 00:49 | מאת: רונן

עברתי אבלציה עם מכונת.לב ריאה לפני חודשיים בעקבות vt חוזר אחרי שלוש וחצי שנים של שקט שהפרוקור ממש עזר וגם ה icd . אז היה לי גם vf בבית החולים. אקו ,25/30 השאלה:כבר התחלתי לעשות ספורט 40דק וכבר חשבתי שאני מתאושש מהניתוח ולפני שבוע היה לי סחרחורת ל22שניות ואחכ בסדר אבל עדיין 167דופק ומאז הדופק תקין רק אני בסרטים ובפחד ומרגיש חוסר יציבות מידי פעם למרות שהדופק מעולה90בהליכה 70בישיבה וגם פחות?האם יכול לעשות בחזרה ספורט? הייתי יותר דרגה 1 מאשר 2 באי ספיקה. האם הספורט עוזר לשיקום שריר הלב

שלום רב רונן , באופן כללי ספורט הוא דבר בריא וחשוב לגוף גם ובעיקר בחולי אי ספיקת הלב אך הנושא לדיון הינו עצימות הספורט. לא פרטת גיל ומשקל כך שקשה לי לתת הנחיות אפילו לכללי אצבע בפעילות גופנית לגביך, אך אני יכול לסכם באופן כללי שיש להתאים תוכנית ספורט מסודרת עם רופא קרדיולוג מומחה לאי ספיקה שיהיה מודע למגבלות שלך כמו כן יש להביא בחשבון את עיניין הפרעות קצב ולתת עליו את הדעת . אם אסכם ספורט הינו דבר בריא גם ובעיקר לחולי איספיקה אך בכדי לעשות בו במצבך יש להוועץ ברופא קרדיולוג באופן מסודר ולבנות לך תוכנית של פעילות גופית מקסימלית שמומלצת לך ולא לחרוג ממנה

מנהלי פורום ניתוחי אי ספיקת לב