תוצאת אקו לב חסר מדדים

דיון מתוך פורום  ניתוחי אי ספיקת לב

16/05/2017 | 11:04 | מאת: עודד כהן

תוצאת האקו לב עם מסתם אורטלי מעובה, זה מהווה בעיה? נשלחתי בגלל לחץ בחזה בלב. הרופאה אמרה שצריך סיטיאיי או מיפויי לב, האם זה הכרחי בהתאם לתוצאה של האקו? או שניתן לישון בשקט? גילי 54. בגיל 50 עשיתי א.ק.ג ארגומטריה ואקו היה תקין. צויין גם שלא ניתן מדד לחץ ריאתי למה? זו גם בעיה? אודה על התייחסותכם.

שלום רב , מדובר כאן בפורום אי ספיקת הלב וניתוחי חזה כך שהשאלה ששאלת איננה מתאימה לפורום זה בבקשה להקפיד לפעם הבאה. לגופו של עיניין ההפניה למיפוי לב של הרופאה הינה לאור התלונה על לחץ בחזה , אקו לב נותן תיאור של תפקוד הלב ולא מברר האם יש הצרויות בעורקים שמספקים דם ללב, וארומטריה איננה בדיקה מדויקת . בכל מקרה אני סבור שמומלץ לסמוך על הרופאה שמטפלת בך ובמקרה שאתה עדין לא שקט אפשר לפנות ליעוץ קרדיולוג.

מנהלי פורום ניתוחי אי ספיקת לב