האם האבחון בכוון הנכון?

דיון מתוך פורום  ניתוחי אי ספיקת לב

14/05/2017 | 00:32 | מאת: נתן

היה לי לחץ קשה בבית החזה בגב אחורי צד הלב. ולחץ בחזה אמצע וצד הלב ויד שמאלית. כאילו שני לוחות מוחצים אותי. והלחץ כואב בעמוד השדרה כאילו משהו עומד להתפוצץ בחזה בשמאל. וקושי לנשום לא בז0נשימה עצמה אלא בפעולה לקחת אוויר כי החזה לחוץ. זה בא בבת אחת שקמתי מהמיטה והיה לי גם סחרחורת וחולשה שאני הרגשתי שאני עומד לופל כאילו הגוף איבד כח לחלוטין. זה קרה גם לפני חודש והתעלמתי. ושוב חזר בעוצמה חזקה יןתר. הופנתי למיון. אני בשנות ה50. במיון טריפונין תקין. צילום חזה תקין ואקו לב תקין. הוצע לעשות cta לאאורטלי. שאלתי 1. האם התסמינים שלי הם ספציפיים רק לבעיה זו ? וזה חולף בצורה כזו? התסמינים באים ונעלמים בלי ממצאים? או יכולים להיות כיווני ברור אחרים.או מה שתארתי הוא ספציפי לבעיה ייחודית זו באיספיקה במסתם האאורטלי? אציין שהלחץ בחזה ובגב נשאר אבל לא באותה עוצמה של הלחץ הנורא שהיה במשך חמש דקות מבהילות ובקימה יש את הסחרחורת למספר שניות זה הכל קשור? 2. אם האקו תקין יש בכל מקרה להמשיך לcta? חובה? לסיום הברור? הוסבר לי שבאקו לא רואים אם יש דליפה כי הוא לא מקיף את כל נמסתם. וחייבים cta האם זה אכן כך? שלנרות שאין ממצא באקו יכול להיות שתגלה דליפה ב cta? תודה.

שלום רב . מהמקרה שאתה מתאר הסיבה ל CT אנגיו איננה ברורה לי , ממליץ לפנות בהקדם !!! לקרדיולוג לבצע הערכה ולקבל הסבר לתוכנית הבידקות שלך . לפי התאור יש מקום לשלול איסכמיה של שריר הלב ע"י CARDIAC CT או מיפוי לב בהקדם .

מנהלי פורום ניתוחי אי ספיקת לב