אי ספ"ל באשה כבת 90 מה הטיפול

דיון מתוך פורום  ניתוחי אי ספיקת לב

09/05/2017 | 18:17 | מאת: ישראל

אקווה שהגעתי לפורום הנכון זו שאלה כללית ולא מעשית, הסבתא שלי כבת 90 סבלה מאס"ל וצריכה כל הזמן חמצן. לקחנו אותה לבית חולים ותוך שבוע מצבה התדרדר שצריכה הנשמה מלאה וכבר מנוטרת [להבדיל מהימים הראשונים]. ואחר כך כבר זונדה. ואחר כך כבר נפטרה. במבט לאחור שאלתי האם היינו יכולים לעשות משהו אחר? האם במקרה כזה עדיף להשאיר בבית? ואגב האם בביה"ח בלינסון יש טיפול באס"ל באשה בגיל כזה? יש לציין שכמובן לחץ דם וסוכר וכו' בעייתי מאד. אני שואל רק בשביל להבין ולא חלילה להאשים מישהו. תודה רבה

זו שאלה מורכבת מאוד עם נתונים מועטים ביותר על המקרה למשל בדיקות דם הערכת אקו לב .. מחלות רקע נוספות וכו' . אני גם סבור ששאלה כזו איננה מתאימה לפורום זה . מקווה שלא תדעו עוד צער.

מנהלי פורום ניתוחי אי ספיקת לב