בדיקת emg לאחר תאונת דרכים

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

11/04/2016 | 13:36 | מאת: רשיד רשיד

שלום רב לפני 4 חודשים עברתי תאונת דרכים...ואז התחיל לי כאבים ברגליים ובידים ובגב תחתון....עם נימול ועקיצות ורדימות ברגליים וידיים... עשיתי בדיקת emg והתוצאות : f responses showed prolonged latencies of bil tibial and peroneal nerves (53:54 msc ..... in conclusion : mild bil lombo-sacrar radicolopathy l4-s1 השאלות : 1. האם הממצאים קשורים לתאונת הדרכים? 2. מה הממצאים אומרים? 3. האם זה מצריך ניתוח? הערה : לפני התאונה לא היה לי בכלל כאבים וכו' תודה

שלום רשיד תוצאות ה EMG מצביעות על פגיעה שורשית קרוב לוודאי מדיסק באזור L4/L5/S1, במידה ואין חבלה ישירה לאזור גב תחתון קרוב לוודאי שלתאונה אין קשר לאירוע כמו כן תלונות אלו אינן יכולות להסביר תלונות בידיים, ממליץ על בדיקת נוירולוג, לבדיקה של סמנים לפגיעה בעמוד שדרה צווארי, במקביל ניתן להזמין בדיקת MRI עמוד שדרה צווארי, כמו כן להשלמת התמונה ממליץ על בדיקות של MEP/SEP של ארבעת הגפיים עקב הממצאים בדיקת ה EMG ממליץ על ביצוע בדיקת MRI עמוד שדרה מותני ותיאום תור לאורטופד בברכה

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם