תוצאות בירור חשש לטרשת

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

15/11/2015 | 02:49 | מאת: אלון29

היי דוקטור , בהמשך לפוסטים הקודמים (החזרים בטניים לא קיימים) עברתי Mri עמוד שדרה צווארי, מח ועמוד שדרה . בתוצאות נכתב כי המוח תקין וכן גם החומר הלבן , ישנם שתי פריצות דיסק בd3 וd7 והמניגיומה בעמוד שדרה , האם זה יכול להסביר את הנימול שאני חש ? הייתי גם אצל אפוטומוירולוג ושלל כל הפרעה נוירולגית בעין . עדיין סובל מנימול ביד שמאל ורגל שמאל וכן ידיים שנרדמות בלילה , כאב שורף בפנים וברגל , ואין לי כיוון כבר איך למצוא את הבעיה שגורמת לזה , האם תוכל לייעץ? אובד עצות .

שלום בדיקות MRI מוח וצוואר תקינות, מצביעות על האפשרות שקרוב לודאי הנימולים והרדימות בידיים אינן ממקור מרכזי כלומר לא מהמוח או מחוט השדרה, פריצת דיסקים בגובה D3/7 אינם יכולים להסביר הפרעות תחושה מסוג כלשהו בידיים או בפנים, ממליץ להשלים בדיקות של EMG, ובדיקה של פוטנציאלים מעוררים- MEP/SEP בארבעת הגפיים, כמו כן ניתן לבדוק את עצב התחושה בפנים ע"י בדיקה של פוטנציאלים מעוררים. יש להדגיש שכל זאת נכון במידה והפענוח של תוצאות ההדמיה בוצע ע"י נוירורדיולוג טוב, במספר מקרים ראיתי פספוס בפענוח. בברכה

15/11/2015 | 10:10 | מאת: אלון29

פרופסור מ.גמרי עשה את הפענוח , הבנתי שהוא הטוב בתחומו . אורטופד שלח אותי לראות ראומטולוג , נוירוכרורג , דיקור מרפאת כאב ועוד מיליון הפניות אני כבר לא יודע במה להתמקד , באיזור הנוירולוגי או האורטופדי

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם