ייעוץ

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

01/11/2015 | 23:40 | מאת: דור

שלום דר' רוזנברג, אני בן 25, טופלתי בסטרואידים , פלזמפרזיס ו ivig , סה"כ 3 התקפים בשנה וחצי . כעת בהתקף חריף , MRI אחרון -הרבה נגעים חדשים. הרופא המליץ לי על למטרדה , רעייתי ואני מתכננים הריון בקרוב , האם יש קשר לזרע ? קראתי שהתרופה מאושרת כקו טיפול שלישי , כיצד אפשר לקבל אישור לתרופה מקופ"ח ? תודה רבה ,

שלום דור למטרדה אינה משפיעה על הזרע, אם כי זו תרופה חדשה יחסית ועדין אין מספיק נתונים. טיפול ב IVIG לרוב אינו טיפול שהוכח יעיל כטיפול להתקפים, מדוע לא הוחל טיפול מנעתי בשנה וחצי האחרונות? הסיבה לריבוי הנגעים הינה בהעדר טיפול מנעתי מתאים ( לחילופין אולי התחלת ולא ציינת?) ממליץ לפנות לרופא נוירואימונולוג המתמחה בטרשת לשם טיפול מסודר קיימים רופאים ברמבם, בשלושת בתי החולים הגדולים במרכז, בהדסה ובברזילי. במידה ולא התחלת טיפול מנעתי עד כה למטרדה מוגדר כקו שלישי והקופה לא תאשר להתחילו כקו ראשון, כמו כן עלותו מאד יקרה ולרוב לא ניתן לממן אותה באופן פרטי, במקביל יש לציין שלתרופה זו ריבוי תופעות לוואי, ממליץ התחלת טיפול עם תרופה עם פחות תופעות לוואי במידה וההתקפים ימשכו במהירות ניתן יהיה להתקדם לטיפול בלמטרדה בברכה

03/11/2015 | 10:55 | מאת: דור

תודה על תשובתך . האם יש סיכוי שיאושר ע"י קופח כי הנוגדנים ל JCV יצאו חיוביים ? האם זה יאושר בביטוח פרטי ? לנוירואימולוג הייתה אותה תשובה לגבי הזרע, אבל אני מוטרד מזה !! האם אתה מציע לעשות הקפאת זרע ? אינני רוצה לקחת סיכון .. תודה רבה

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם