MRI

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

17/08/2015 | 14:49 | מאת: צביה גנח

שלום רב, רציתי לדעת האם אפשר לקבל פענוח של תוצאות בדיקת MRI שיש בה מושגים לא מובנים:הבדיקה בוצעה בסדרות DWI , (flair+fse( T2 ובשקלולו (FSE/SE T1 לפני ואחרי הזרקת גדוליניום במישורים אקסיאלי וסגיטלי. ממצאים: מודגמים נגעים מוקדיים בעלי אות גבוה בשקלול T2 בחומר הלבן התת קליפתי והפריונטריקולרי בהמיספרות המוח הגדול, במוחון, בגזע המוח, בגרעיני הבסיס ובקורפוס קלוזום.חלק מהמוקדים מודגמים גם האות נמוך בשקלול T1. חלק מהמוקדים עוברים הגברת האות לאחר הזרקת גדוליניום (שניים בהמיספרה השמאלית). לא העודגמו מוקדי דיפוזיה עצורה. הודגמו סימני זרימה בכלי הדם הגדולים.סיכום: בתמונה מתאימה במקום ראשון לחמחלה דמיאלינטיבית עם מוקדים פעילים. דרושה קורלציה קלינית ומעבדתית.תודה על העזרה.

שלום צביה לבדיקת ה MRI אין משמעות ללא הופעה של חסרים נוירולוגים שהתפתחו לרוב באופן הדרגתי כחולשת יד ורגל או איבוד ראיה או חוסר יציבות, במידה וזו ההתוויה לביצוע הבדיקה, קיימת עדות למחלה דלקתית פעילה במוח, מעבר לזאת ללא היסטוריה רפואית לא ניתן לקבוע אבחנה בברכה

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם