בבקשה עזרה. מיאליטיס.

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

26/01/2015 | 01:23 | מאת: מתן

היי דר. אני בן 21 כיום. לפני שנה באופן פתאומי לאחר שבועיים של התעלפויות, השתתקתי בפלג גוף תחתון. זה היה בצבא. אושפזתי בביהח אסף הרופא, למשך חודש ימים ושם עשו לי בדיקות מקיפות. 1. ניקור מותני: מנהל המחלקה דר כרמל ערמון, אמר לי שהניקור יצא תקין, מלבד החלבון שהוא גבוהה מאוד. 2. MRI בחוט השדרה: תוצאות: אות חריג בגובה D6-D11 מתאים לטנ או מיאליטיס. שללו את הטרשת, ונשארו עם המיאליטיס. התחלתי טיפול לוריד של סטרואידים, ושאר תרופות. הועברתי לתל השומר לשיקום הנוירולוגי, ושם התחלתי בשיקום. לאחר חודש שוחררתי, במצב לא הכי טוב. כיום, לאחר שהצבא הפסיק לטפל בי, והחליט שאני בריא לחלוטין, אני עריק כבר כמעט שנה. אף גורם רפואי אינו יכול לטפל בי, בגלל הסטטוס שלי הצבאי. במשך כל השנה חלו עליות וירידות במצבי. משלשום בערב, התחלתי להרגיש חולשה חזקה מאוד בכל הגוף. שוב, רגליים כבדות, גב תחתוןכואב, עמוד שדרה שורף. כאבים בברכיים, וקושי וכאב בתזוזה. כל זה מלווה בסחרחורות וכאב ראש. חשוב לציין שהופסקו לי כל התרופות באופן פתאומי, וכך גם טיםולי הפזיוטרפיה, הידרוטרפיה וריפוי בעיסוק מה עליי לעשות? האם זאת סתם חולשה זמנית? או שאלו הם תסמינים חמורים. אשמח אם תהיה ישיר, תודה רבה, ורפואה שלמה!

שלום מתן ממליץ לפנות למרכז רפואי בהקדם, חוסר טיפול יכול לגרום להחמרה במצב ראשית בשלב בו אתה נמצא לא ניתן לשלול טרשת דרושות המשך בדיקות MRI ומעקב קליני, העובדה שהנגע שהופיע הינו מעל 3 סגמנטים D6-11- 5-6 סגמנטים מעלה באבחנה מבדלת נוירומיאליטיק אופטיקה- להשלמת הבירור דרוש לקחת בדיקות ל אקווהפורין 4 בדיקת דם, וכן לבצע בדיקת עיניים- VEP חלבון גבוהה לרוב אינו אופייני לטרשת נפוצה או לנוירומיאליטיק אופטיקה- ממליץ על ניקור חוזר להערכה של חלבון במידה וחלבון גם בניקור השני יחזור גבוה מומלץ המשך בירור לגבי ההחרפה הנוכחית ממליץ על בדיקה נוירולוגית בהקדם והערכה האם מדובר בהפסקת התרופות או לחילופין בהתקף שני בברכה

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם