אטרופיה מוחית?

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

16/12/2014 | 16:26 | מאת: דן

דר , בפיענוח של ה MRI , מצויין שיש לי אנטרופיה מוחית קלה. מה זה אומר? בחיפוש באינטרנט זה נשמע מאד מפחיד. אני רוצה לציין שעברתי ביופסיה מח לפני כמעט שנה וחצי.

שלום דן אטרופיה מוחית הינו תהליך המציין ניוון של המוח, התהליך הינו בעל משמעות במידה ובמקביל מופיע ירידה במבחני הזיכרון. הניוון יכול להיות חלק מתהליך ניווני הקשור לגיל, או לחילופין כחלק ממחלות כרוניות רובן קשורות למחלות הפוגעות בזכרון, יתכן אף בטרשת נפוצה. בברכה

20/12/2014 | 15:19 | מאת: דן

אני חולה טרשת. אני עברתי ביופסיה ואחרי שנה ב MRI ,נכתב "אנטרופיה מוחית קלה" אני סובל מבעית זכרון והתמצאות. האם הביופסיה גרמה לאנטרופיה? ולבעיות הזכרון. האם אפשר לחזק את הניוון או שזה נזק בלתי הפיך? האנטרופיה יכולה להיות כדור שלג ולנוון עוד תאים?

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם