חשש בעקבות MRIלטרשת נפוצה

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

01/10/2020 | 12:53 | מאת: מזל

שלום רב בתי בת ה 17 עברה בדיקתMRI בשל סחרחורות חוזרו. תוצאה: הודגמו העצבים הוסטיבולרי והאקוסטי בכל צד במהלך ועובי תקין לכל אורכם מגזע במוח תעלת השמע הפנימית מימין ושמאל וללא הגברה פתולוגית ע"י גדוליניום. לא נראית פתולוגיה לאורך העצב השביעי. אות תקין של מבנה האוזן הפנימית. לא נראה תהליך הסננתי בבסיס הגולגולת, תאי המסטואיד באות תקין. הציסטרנות הפונטוצרבלריות בגדר הנורמה. לא הודגמה פתולוגיה בגזע המוח. מודגמים מס' מוקדים בעלי אות גבוה בשקלול T2 בחומר הלבן התת קליפתי בהמיספרות המוח הגדול, הפריונטריקולרי , במוחון. בשולי קורפוס קלוזום מודגמים מוקדים בעלי אות גבוה. חדרי המוח, יתר הציסטרנות, הפיסורות והחריצים בגודל , צורה ומיקום תקינים. אין הגברה פתולוגית תוך מוחית לאחר הזרקת גדוליניום. סימני זרימה תקינים בכלי הדם הגדולים במוח. סיכום: מסלולי השמע בגדר הנורמה. התמונה חשודה למחלה דמיאלינטיבית ללא מוקדים פעילים. דרושה קורלציה קלינית ומעבדתית. עשינו MRI חוזר+עמוד שידרה והתשובה: מוקדים היפראינטנסיים ב T2 במתואר בטקסט , הודגמו ללא שינוי מהותי בהשוואה לבדיקה קודמת. פרט לכך מבני המוח בגדר הנורמה. תשובה של MRI עמוד שידרה: מבנה החוליות והאותות הנובעים מהם בגדר הנורמה. תעלת השדרה ברוחב תקין. המעבר הגולגלתי צווארי בגדר הנורמה. C1-2 ללא ממצא פתולוגי. ללא בקע או בלט דיסק משמעותי בכל המרווחים שנסרקו. חוט השידרה בעובי מהלך ואותות תקינים. הקונוס המדולרי מודגם בעובי צורה ואותות תקינים, וקצהו בגובה. L1 אין הגברה פתולוגית שידרתית או תוך שידרתית ע"י גדוליניום. סיכום: מבני עמוד השידרה הצווארי-גבי בגדר הנורמה. אני מבינה שבMRI צווארי התשובה תקינה. מתי והאם יש צורך ב MRI חוזר? ואם זה אכן לא טרשת מה אומרים הנגעים בחומר הלבן? האם להמשיך בבדיקות עמוקות יותר?

שלום תשובות הבדיקה מצביעות על מצב יציב, יש לחזור על בדיקות MRI מוח מספר פעמים בכדי לאשר שאין דינמיקה, ממליץ לבצע מעכב של נוירו-אימונולוג , במקביל יש להשלים בדיקות של מחלות אוטואימוניות נוספות ובדיקת עצבי הראיה כ OCT בברכה

01/10/2020 | 13:41 | מאת: מזל

תודה על התשובה המהירה. לפי תשובתך אני מבינה שזו אכן טרשת נפוצה אך לא פעילה, האם הבנתי נכון? כל כמה זמן צריך לבצע בדיקת MRI והאם בדיקת הראיה OCT מתבצעת בבדיקת עיניים רגילה ( היא ביצעה לא מזמן) או שצריך לבקש במיוחד?

שלום לא ציינתי שמדובר בטרשת נפוצה, קיים סיכוי להתפתחות של טרשת נפוצה , כמו סיכוי שלבסוף לא תתפתח טרשת נפוצה, סיכום הממצאים יתבצע רק לאחר צפיה בבדיקות ה MRI ומעקב של מומחה טרשת נפוצה מהתחום לאורך זמן בברכה

01/10/2020 | 14:21 | מאת: מזל

תודה רבה וחג שמח

15/10/2020 | 12:59 | מאת: נתי

בדיקות mri מוח, oct, eeg תקינות הם סיבה ןדאית לשלילת טרשת נפוצה למרות תסמינים דומים ?

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם