עזרה בפענוח תוצאות MRI

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

22/06/2020 | 22:04 | מאת: שושי

שלום, קיבלתי תוצאת MRI ראש ואשמח למספר דברים שאני לא מבינה אותם... בת 30. מה ז"א אותות היפראינטנסיים בחומר הלבן? מה זה מיקרואנגיופתיים? האם זה שכיח או שדורש המשך בירור? האם דחוף? קצת רקע- מיקרואדנומה כ 3 ממ בהיפופיזה מפרישה פרולקטין. פצע קשה ריפוי כתוצאה מניתוח PNS שלא מתרפא לי כבר שנה וחצי.. אודה להסבר מה זה כל דבר כדי שאבין... אני בלחץ.. גוגל מביא לי תוצאות של מחלות עמילואידיות, דימנציה שלא אמורות להיות בגילי... תודה

שלום שינויים היפראינטנסים מעיד על שינוי אות ברצף של MRI המכונה T2 או T2FLAIR השינויים יכולים להעיד על מחלה דלקתית, או כתוצאה משינויים הנובעים מחסימה של כלי דם קטנים או ממצאים שהינם בלתי ספציפים הקשורים לנזק מהעבר כתוצאה מטראומה, או זיהום בעבר יש לציין ששינויים אלו נמצאים בשכיחות גבוהה לאנשים עם כאבי ראש בייחוד מיגרנה בברכה

30/06/2020 | 10:30 | מאת: שושי

הייתי אצל נוירולוג והוא הפנה אותי ל CT אנגיו ראש וצוואר, בדיקות דם לקרישה, פרופיל שומנים, הולטר לב ובירור המטולוגי... אשמח לדעת בשביל מה המטולוג? לא נוירולוג אמור לטפל בזה? הנוירולוג לא עשה לי בדיקה גופנית ולא הסתכל על דיסק ה MRI... האם הבדיקות שנשלחתי הגיוניות? תודה

שלום קיים קושי להעריך בלא שראיתי את בדיקת ה MRI מניח שהפנה להמטולוג או מומחה לקרישה בהקשר של מחלות הגורמות לקרישיות יתר בברכה

01/07/2020 | 22:52 | מאת: שושי

אני צריכה לעבור ניתוח פילונידלי סינוס.. והמנתח ראה את הממצא וביקש אישור נוירולוגי לניתוח... האם יש סיכוי לקבל אישור לפני שאני עושה את כל הבירור? הרי אין קשר בין הממצא במח לניתוח... וזה יקח נצח לעשות את כל הבירור

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם