אבחון טרשת - האם חייבים ניקור מותני?

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

14/10/2018 | 00:24 | מאת: גאיה

שלום רב בשנה האחרונה סבלתי מתסמינים רבים. בהם סחרחורת, כאבי ראש, סינוורים בעיניים, ירידה בראיה, חוסר יציבות, חולשה ברגל, נימול בחלקים שונים של הגוף, חלק מהתופעות עברו תוך מספר שבועות וחלק חודשים. נשלחתי לmri בתוצאה כתוב שיש המון נגעים ושזה מתאים לטרשת נפוצה. בדיקת vep הראתה בעיה בשתי העיניים אבל בעין אחת יותר. האם זה מספיק לאבחון טרשת? או שמא עליי לעשות גם ניקור מותני? תודה !

שלום ניקור מותני אינו הכרחי, ממליץ להתייעץ עם נוירו-אימונולוג (מומחה לטרשת) על פי היסטוריה קלינית ובדיקת ה MRI ניתן להגיע לאבחנה בברכה

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם