האם כדאי לפנות שוב לנוירולוג

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

31/05/2018 | 21:50 | מאת: נעמה

שלום. אני מספרת פה את כל הסיפור.. מתנצלת על האורך...גיל 27. שנתיים אחרונות היו לי קשות מבחינה בריאותית... התחילה אצלי פזילה בעין שמאל שהלכה והחמירה עד שפשוט עין שמאל נתקעה בקצה אז הלכתי למומחה פזילה כדי לבקש ניתוח. הוא רצה שאעבור בירור נוירולוגי... הבדיקה הנוירולוגית לא יצאה תקינה- הרופא כתב ערות החזרים ביד וברגל בחלק גוף ימני עם החזרים פתולוגיים. ושלח לסיטי ראש- מח יצא תקין ועיניים יצא אקסופתלמוס, לemg שיצא תקין ובדיקת דם למיאסטניה גרביס שיצאה תקינה. בגלל שמצאו אקסופתלמוס ביקשו אישור אנדוקריני עשית בדיקת הורמונים וראו פרולקטין מעט גבוה (850 בערך) ונתרן נמוך (מעט מתחת הנורמה). בלוטת תריס תקין כולל tsi. עשיתי mri מח ומצאו בנוירוהיפופיזה קשרית שלדעת האנדוקרינולוג זה לא מיקרואדנומה אבל שפיר. עשיתי mri חוזר לפני חצי שנה- הקשרית ללא שינוי מבדיקה קודמת. באותה תקופה שהתחילה הפזילה התחלתי לסבול מדופק מהיר, סחרחורות, לחץ דם גבוה, היו לי שני מקרי פרה-עלפון. עברתי לניתוח בירור קרדיולוגי- הכל תקין. עשיתי את ניתוח הפזילה לפני שנה ובלילות הפזילה חוזרת לי... ולפעמים עין אחת נסגרת לי והשניה נשארת פתוחה.. בנוסף, התחלתי בחודשיים האחרונים שוב לסבול מסחרחורות מידי פעם וכאבי ראש- לפעמים כאבי הראש נסבלים ולפעמים ממש קשים.. זה מן זבנג זבמג לתוך המצח (כל השנתיים היו לי כאבי ראש כמו פטישים פשוט בחודשיים האחרונים החמיר). גם התחלתי לעשות דברים מוזרים- יצאתי כמה פעמים מהאוטו בלי לדומם מנוע או בלי לסגור את הדלת או באתי לשים צלחת על שולחן וחשבתי שאני עושה את זה ובטעות שמתי על האוויר וזה נפל לרצפה, אני קמה כמעט כל לילה מזה שהרגל נרדמת לי. הייתי אצל רופאת נשים לפני שלושה שבועות (אין לי וסת סדירה גם כשנתיים) והיא ממליצה לראות נוירולוג... השאלה שלי האם לדעתך בכל זאת יש לי בעיה נוירולוגית אם עשיתי בירור נוירולוגי לפני שנתיים והכל היה בסדר? בגלל שכל הבדיקות יוצאות כמעט תקינות אני ממש חוששת שהנוירולוג לא יאמין לאיך שאני מרגישה ויכתבו לי בתיק שזה נפשי או משהו בסגנון... איך כל הבדיקות תקינות ואני עדיין לא מרגישה כל כך טוב? אני חייבת לציין שעד לפני שנתיים לא הייתי מבקרת בכלל אצל רופאים (היתה לי חרדה מבדיקות רפואיות כמעט 17 שנים ברמה קיצונית, בגלל הפזילה התגברתי על זה קצת, זה עדיין קצת קיים). אודה להמלצה מה לעשות והאם כן כדאי לראות נוירולוג? ומה לדעתך יש לי? אני מותשת וחוששת מביקור חוזר אצל הנוירולוג (מפחדת שלא יאמין לי)... תודה רבה

שלום בשלב זה אין הסבר לשילוב התלונות שאת מציגה וקיים קושי באיסוף הנתונים ללא בדיקה נוירולוגית , ועל כן ממליץ אין מה להתבייש, ממליץ לפנות לנוירולוג מאחר ואת מציגה שילוב של תלונות נוירולוגיות, וחשוב ביותר להבדק ע"י נוירולוג בברכה

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם