כן או לא טרשת נפוצה. איך יודעים

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

06/02/2018 | 02:16 | מאת: כנרת

טופלתי בשלוש תרופות לטרשת שלא עזרו. בתחילה קיבלתי קופקסון אחרי כמה שנים בטאפרון ולאחר גילניה ועדיין ההתקפים נמשכים בפרקים . האם עדיין מדובר בטרשת? שאלה שנייה , אם חולה מגיע אליך בתלונה שהוא הלך לאיבוד בדרך לבית שלו. הוא פתאם לא מזהה איפה הוא נמצא. אני ידעתי שאני באיזור של הבית שלי רק שהמקום פתאם לא מוכר. האם הייתי בהתקף. הרופא לא חשב . רק טען שאני לא רואה את התמונה המלאה? הסימפטומים העיקריים שיש זה , דלקת בעצב הראייה ,חולשה ברגליים ובעיות סוגרים

שלום לעיתים מדובר בטרשת נפוצה יותר אגרסיבית , וקיים צורך למצוא את הטיפול שמביא לאיזון , כיום יש תרופות יותר מתקדמות, ללא קשר תמיד עם מחלה לא מתנהגת כצפוי ראוי לבצע רויזיה לאישור אבחנה שמדובר בטרשת נפוצה, התיאור שאת מתארת מתאים לפגיעה ימנית במוח, במידה וקיים נגע פעיל באותו האזור מדובר בהתקף, יתכן וקיימים נגעים באזור הגורמים לשינויים לאורך זמן

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם