קלונס ונפילות תדירות

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

09/12/2017 | 00:44 | מאת: גיל

שלום רב, אמי (כבת 70) נוטלת מזה 13 שנים כדור קלונקס אחד ביום 0.5 מ"ג (ניתן לה בזמנו ככדור לבעיות שינה). לאחרונה נפלה שלוש פעמים במשך 4 ימים (כולל שבירת יד באחת הנפילות). לקלונקס מצויינת תופעת לוואי חמורה כלשון העלון לצרכן : "בעיות יציבות, נפילה לעיתים תכופות במיוחד (מסוכן במיוחד אצל קשישים)" - יש לדווח מיידית לרופא המטפל. אמי מעוניינת להתחיל דחוף תהליך גמילה מקלונקס. איזה אפשרויות יש להחליף את כדור הקלונקס? * שמעתי שיש גם "טיפות קלונקס" - ריווטריל. האם מוכר לך? מה דעתך לגביו? אודה לתשובה כללית בעניין האפשרויות הקיימות לגמילה מקלונקס.

שלום ראשית ברצוני לציין שזהו מינון מאד נמוך ולרוב בייחוד לאחר זמן כה ממושך במינון נמוך אין תופעת התמכרות, במידה ועדין רוצים להפסיק טיפול זה יש לרדת בהדרגה ובזהירות, תחילה ממליץ במשך שבועיים להוריד למינון 0.25 מ"ג ובהמשך ירידה במשך חודש במינון זה כל יום לסירוגין במקביל ממליץ הפניה לפסיכאטר ללוות את תהליך הגמילה בברכה

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם