יד ורגל ימין שלי נרדמות....

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

18/11/2017 | 23:03 | מאת: שושי

שלום וברכה, בזמן האחרון הגפיים בצד ימין שלי "נרדמות" לי בתדירות מאוד גבוהה. שמתי לב לזה לפני מספר חודשים ובימים האחרונים זה מופיע לי בזמנים גרועים ולכן אני שואלת. אתמול רגל ימין נרדמה לי באמצע נהיגה... מה זה יכול להיות? לפני שנה וחצי עשיתי בדיקה נוירולוגית ובמסקנתה אין בעיה- בבדיקה הפיזית היה ערות החזרים עם החזרים פתולוגיים ביד וברגל בחלק גוף ימני אבל הסיטי ראש שעשיתי יצא תקין.

שלום קיימים מספר גורמים היכולים לגרום להרדמויות כולל דיסק צווארי, בדיקת CT מוח אינה מסוגלת לזהות את כל הסיבות הגורמות להרדמויות ממליץ להשלים בדיקת MRI מוח ועמוד שדרה צווארי בברכה

19/11/2017 | 09:32 | מאת: שושי

שלום עשיתי MRI מח מכוון לאוכף תורכי בגלל שאלה אחרת- פרולקטינומה ומצאו לי מיקרואדנומה 5 מ"מ. חוץ ממיקרואדנומה לא רשמו כלום בממצאים. עוד חודש יש לי MRI מח מעקב. זה אומר שהכל תקין? הנוירולוג שהייתי אצלו ראה סיטי ראש תקין (הייתי אצל נוירולוג לפני שמצאו לי מיקרואדנומה ועשיתי MRI) ולא המשיך ברור. הוא הסתפק בסיטי. למה?

שלום המיקרואדנומה אינה קשורה לתלונות שאת מציגה ממליץ להשלים בנוסף בדיקת MRI עמוד שדרה צווארי בברכה

19/11/2017 | 14:24 | מאת: שושי

עוד שאלה קצת בירוקרטית... כמו שכתבתי עוד חודש יש לי MRI מח למעקב, האם אוכל לצרף MRI צוואר לאותה הבדיקה? איך אפשר לעשות את זה טכנית? זה שני תחומי מומחיות שונים (אנדוקרינולוגיה ונוירולוגיה) ונוירולוג עדיין לא ראיתי והתורים מאוד רחוקים קרוב לחצי שנה. יש סיכוי לצרף את שניהם יחד או נזכרתי מאוחר מידי? תודה

שלום עקרונית נוירולוג צריך לבקש להוסיף בדיקה זו, במידה ולא יתאפשר תבקשי לצרף בדיקה זו בפעם הבאה בברכה

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם