התייעצות בדבר שילוב טיפול כימי וטיפול בסטראודים

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

05/11/2017 | 20:22 | מאת: טיפול בסטרואידים

שלום רב, בעלי מאושפז בטיפול נמרץ עם הבחנה adem. היום הוא בהכרה חלקית פוקח עיניו אך אינו עוקב, מגיב למגע ולקולות, מזיז את ראשו וגם מעט את רגליו ידיו. קיבל טיפול בסטראודים, פלסמה, ivig. לאחר שלא נראה שיפור משמעותי במצבו החליטו לעשות ביופסיה, לא נמצאו ממצאים חדשים. לאחרונה החלו בטיפול כימי(ציקלופוספימיד 500) דרך הוריד. שאלתי היא, קראתי על המון מקרים בחו"ל ( לא נתקלתי במקרים כאלה בארץ) שמשלבים סטרואידים עם טיפול כימי...האם זה נכון/אפשרי...קראתי כי השילוב הזה עשוי לשפר משמעותית את מצבם של החולים במחלה זו? אשמח לשמוע מהי דעתך. אציין כי בנוסף פנינו באופן פרטי לפרופסור גומרי בנוגע לאיבחון והוא אישר עלפי הMRI כי אכן מדובר במחלת adem. מצפה לתשובתך.

שלום בשלב זה לאחר מתן סטרואידים וטיפול בפלזמה אני לא חושב שסטרואידים יתנו שיפור נוסף. השאלה האם הוא סטטי או ממשיך להתדרדר? במידה וציקלו אינו עוזר הייתי שוקל טיפול במבטרה כחלופה בכל מקרה במצב זה הייתי מבצע רויזיה על כל הבדיקות שבוצעו כמו כן קיימות אלטרנטיבות טיפוליות נוספות בברכה

23/12/2017 | 21:04 | מאת: המשך טיפול

תודה על תגובתך. מצבו משתפר אך בקצב איטי מאוד. MRI האחרון, שנעשה לפני חודש בערך הראה כי הדלקת לא פעילה והראה שיפור, נסיגה של הדלקת . שאלתי היא האם יהיה נכון לעשות עוד טיפול בציקלופלוספמיד או שנכון/כדי יותר לנסות את הטיפול שהצעת- טיפול במבטרה.

שלום במידה והטיפול בציקלו עובד והוא במגמת שיפור, הייתי ממשיך בטיפול זה ולא מחליף לטיפולים שאנו לא יודעים כיצד הוא יגיב אליהם או מה יהיו תופעות הלוואי בברכה

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם