שאלה לנוירולוג המומחה

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

הרופא אמר שגוש של הציסטה הענקית שהייתה לי לחצה על העצב בכף רגל ונגרם נזק לעצב. ושלעצב יש זיכרון ושיש לי עכשיו פגיעה עיצבית. איך זה יכול להיות שלמרות שאין ציסטה עכשיו (שהוסרה ) יש לי לחץ על העצב ועיקצוצים ודקירות וזרמים? האם העצבים החולים לא יכולים להשתקם? מה זה "זיכרון" לעצב? יש לי כאבים עיצביים קשים מנשוא . מדוע עכשיו הכאבים העיצביים רק מחמירים ואין הקלה? מדוע עכשיו יש כאבים עיצביים קשים מנשוא כשאין ציסטה יותר שלוחצת על העצבים?

שלום יתכן והשיקום של העצב כתוצאה מהפגיעה אינו שלם ולכן קיים הביטוי בכאבים ניתן לטפל סימפטומטית, במקביל למעקב אחר ההפגיעה הנוירולוגית בברכה

18/08/2017 | 17:44 | מאת: דנה

מה זה לטפל סימפטומטית? לא הבנתי מה הכוונה איך אפשר לשקם את העצב שנפגע כתוצאה מהציסטה הענקית שלחצה עליו?

שלום במידה ולא ממשיך להיגרם נזק לעצב ניתן לראות זאת בבדיקת EMG העצב אמור להחלים טיפול סימפטומטי הכוונה לטיפול המקל על הכאב

18/08/2017 | 18:45 | מאת: דנה

כיצד העצב אמור להחלים? הגוש של הציסטה הענקית שהייתה לי לחצה על העצב בכף רגל ונגרם נזק לעצב. איך זה יכול להיות שלמרות שאין ציסטה עכשיו (שהוסרה ) יש לי לחץ על העצב ועיקצוצים ודקירות וזרמים? יש לי כאבים עיצביים קשים מנשוא . מדוע עכשיו הכאבים העיצביים רק מחמירים ואין הקלה? ואם העצב שלי מת? איך אפשר לדעת אם הנזק שנגרם לעצב ברגל הוא הפיך או בלתי הפיך? הייתה ציסטה ענקית שלחצה על העצב בכף רגל. שאבו לי את הציסטה. עכשיו אין ציסטה יותר. אבל יש לחץ על העצב. יש לי התכווצויות, זרמים, עיקצוצים, שרפה בכף רגל. האם העצב יכול למות? ואם העצב בחיים לא ישתקם אז אני אהיה נכה?

שלום ניתן לדעת האם יש המשך פגיעה או היווצרות נזק בבדיקת EMG במידה וגוף התא לא נפגע הואין גורם אחר לנזק העצב יכול להשתקם , כאמור ניתן לדעת זאת בבדיקת EMG בברכה

20/08/2017 | 14:33 | מאת: דנה

וכמה זמן לוקח לעצב פגוע להשתקם?

לא ניתן לדעת

20/08/2017 | 16:41 | מאת: דנה

האם יכול להיות שהעצב הפגוע לא יישתקם בחיים ושזה מצב בלתי הפיך?

שלום לא ניתן לדעת את המהלך, מציע שתפני למעקב לנוירולוג לצורך המשך בירור פרטים ולשם מעקב בברכה

21/08/2017 | 13:00 | מאת: דנה

אך מדוע העצב יכול לא להשתקם?

21/08/2017 | 13:03 | מאת: ד"ר איל רוזנברג

במידה ונגרם נזק יותר מדי חמור לצערי אין לי יותר תשובות נוספות על מה שנשאל

21/08/2017 | 16:46 | מאת: דנה

מה זה אם לא נגרם נזק חמור מידי? איך אפשר לדעת את חומרת הנזק?

27/08/2017 | 07:52 | מאת: דנה

האם ההליכה המאומצת שעשיתי אתמול הרסה את ההבראה של העצב? כי אתמול בבוקר קמתי עם פחות כאבים - ורק עשיתי הליכה אתמול בבוקר ואימצתי את הרגל אז כשחזרתי הבייתה מתתי מכאבי תופת - דקירות וזרמים ועיקצוצים ולחץ חזק על הרגל בלתי נסבל. לקחתי אופטלגין כל שעה וקלונקס. ועד עכשיו הכאבי תופת והזרמים כאב עיצבי זה הכאב הכי נורא ואיום בעולם! איך אני אתן למקום להבריא? מה עלי לעשות כדי שהמקום יבריא?

16/07/2020 | 04:25 | מאת: קרוליין

6-12 שבועות לוקח לעצב להחלים זה זמן ההחלמה שלו

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם