היריון עם לופוס

דיון מתוך פורום  לופוס

13/10/2016 | 11:14 | מאת: הילה

היי, אני בשבוע 9 היריון בסיכון גבוה בגלל לופוס. האם הדלקת עוברת לעובר, הוא יוולד עם דלקת פרקים? האם אקבל שמירת היריון או שאוכל לעבוד כרגיל? שמעתי מהרמאוטולוג על קוצב לב במקרה וצהיה בעיה אצל העובר, מה הסיכויים שזה קורה? אציין רק שלפני שנה גיליתי את הדלקת ומאז היא לא פעילה. תודה רבה

שלום הילה, חולות לופוס צריכות להיות במעקב הריון בסיכון בשל חשש מהתלקחות המחלה במהלך ההריון. מכיוון שהרית כאשר מחלתך לא הייתה פעילה, הסיכוי שתופיע התלקחות יורד משמעותית (המחלה צריכה להיות בהפוגה כחצי שנה לפני ההריון). חלק מהמעקב בהריון בסיכון כולל אקו לב עוברי במהלך הטרימסטר השני, במיוחד בנשים עם נוגדנים אנטי RO ואנטי LA מחשש להפרעת קצב (חשמל) אצל העובר. לצערינו עדיין לא יודעים מספיק על המחלה והסיבות לה, שאחת מהם היא מרכיב גנטי ולכן תיאורטית יש סיכוי מוגבר ביחס לאוכלוסיה הבריאה, שלבני משפחה שלך יהיו מחלות אוטואימוניות (כמו לופוס). אין הדבר מעיד חלילה בהכרח על לידה של ילד חולה אלא רק סיכוי תיאורטי לפתח מחלה בהמשך החיים. לגבי שמירת הריון- זה תלוי בהתרשמות הרופאים המטפלים שלך- ראומטולוג וגניקולוג. הנטיה לתת לאחר שבוע 20 שמירת הריון באופן כזה או אחר. בהצלחה, שנה טובה ובשורות טובות

מנהלי פורום לופוס