התייעצות לגבי אבחנה

דיון מתוך פורום  לופוס

13/02/2016 | 17:36 | מאת: גילה

לפני כשנה החלו אצלי כאבים עזים (מאוד) באגן, בגב התחתון בכתף ואחרכך הופיעו כל מיני מפרקים. הc3 נמוך אנטיקרדיוליפין חיובי נמוך, מחסני ברזל נמוכיםם. בבדיקות הmri שעשית לגב התחתון ולאגן אין ממצא חריג, כרגע מטופלת בפלקוואניל והייתי עם פרדניזון עד לא מזמן, יש הטבה משמעותית אבל עוד לא נתנו "שם" למה שיש לי. מה כדאי לי לעשות על מנת לקדם אבחנה. כרגע בהריון תחילת שליש שני.

הי גילה, שילוב של כאבי מפרקים, C3 נמוך ואנטי קרדיוליפין חיובי יכול לכוון למגוון רחב של מחלות ראומטיות אבל אין מספיק "בשר" או קריטריונים כדי לתת שם ספציפי או כותרת מדויקת לאבחנה. כמו בכל בעיה רפואית, כדי להגיע לאבחנה מדויקת ככל האפשר, צריך לקחת בחשבון כמה פרמטרים- רקע משפחתי של מחלות ראומטיות, רקע רפואי של המטופל עצמו, תרופות שנלקחות, אופי התלונות, ממצאים בבדיקה גופנית מדוקדקת ובדיקות מעבדה והדמיה. גם כל אלו ביחד לא מיד מובילים לאבחנה, כך שלעיתים לוקח זמן מה עד שהתמונה מתבהרת. בינתיים נותנים טיפול תרופתי, אם יש צורך בטיפול כזה, בהתחשב, כמו תמיד, ביחס תועלת מול סיכון. ספציפית לפלקווניל, כמעט ואין תופעות לוואי והיא נחשבת תרופה מאוד מאוד בטוחה.

מנהלי פורום לופוס