התייעצות

דיון מתוך פורום  לופוס

03/01/2016 | 13:07 | מאת: נועה

שלום אני בת 28 ילדתי לפני 11 חודשים לידה ראשונה רציתי להתייעץ לגבי תוצאות לבדיקות והאם לפי התוצאות ומה שאני אתאר האם מדובר בזאבת.. הכל התחיל לפני 3 חודשים שסבלתי מחום 4 פעמים בחודש.. חום לא גבוהה 37.8 שלווה בכאבי גרון.. רופאת המשפחה שלי שלחה אותי לבדיקת ANA שהתברר חיובי והתוצאה של anti ds dna היא 11  לאחר מכן הופיעו לי פצעים בפה שעברו אחריי 3 ימים.. המשכתי בדיקה אצל ריומטולוג ששלח אותי גם כן לבדיקות שבנוסף ל Ana חיובי יצא גם Anti ccp חיובי 14.9. לאחר בערך שבועיים התחילו לי כאבים בבית החזה כשאני לוקחת נשימה כאבים שמתגברים הרופאה איבחנה זאת כדלקת קרום הריאה ורשמה חי כדורים אנטי דלקתיים.. לאחר מכן קראתי שזה נפוץ אצל חולי זאבת האם למישהו מוכרים התופעות שאני מתארת?

כל הדברים שציינת הם די שכיחים- מחלת חום, אפטות בפה וגם ANA יכול להיות שכיח באוכלוסיה בריאה. הכאבים בחזה יחד עם התסמינים האחרים יכולים בקלות להתאים לאבחנה של מחלה ויראלית. אני מניח שזה נבדק.. נכון שגם לופוס נמצא באבחנה מבדלת אולם כאן תפקידו של הראומטולוג- להבין מהסיפור, הרקע המשפחתי, הבדיקה הגופנית ובדיקות עזר- האם האבחנה של לופוס מתאימה. כפי שציינתי, יש אבחנה מבדלת. אנטי CCP יכול להיות קשור אבל הערך שציינת גבולי מאוד (כמעט תקין)וכדאי לחזור על הבדיקה. אנטי DS-DNA- בדיקה שכתבת נעשתה בשיטה לא אמינה (ELISA) ומומלץ לחזור עליה בשיטה טובה יותר (קריטידיה). היא דווקא חשובה כדי לשלול לופוס בהצלחה

מנהלי פורום לופוס