דלקת פרקים שגרונית שלילית

דיון מתוך פורום  לופוס

28/04/2020 | 19:48 | מאת: הדר

שלום רב אני מעוניינת לדעת מהיכן כאבי הידיים שלי לכן בדקתי בבדיקת מעבדה ״דלקת פרקים שגרונית״ התוצאה שלילית. אמורה לעשות גם בדיקת לופוס, האם בתוך בדיקת לופוס יש גם בדיקה שמראה על סוג של דלקת מפרקים כלשהי?כך אדע אם לבצע לופוס או לגשת לאורטופד. תודה על העזרה

הי, אבחנה של דלקת מפרקים מורכבת ומבוססת על שילוב של רקע משפחתי ורפואי אישי, אופי התלונות, ממצאים בבדיקה גופנית ובדיקות עזר (כמו בדיקות מעבדה). לכן, "רק" בדיקת מעבדה לא מאבחנת דבר אלא שילוב כל הפרמטרים במשוואה. אם יש כאבי מפרקים ללא קשר למעבדה, כדאי לעבור הערכה אצל ראומטולוג

מנהלי פורום לופוס