סולפה ולופוס

דיון מתוך פורום  לופוס

19/10/2015 | 17:48 | מאת: רות

שלום .אני חולת לופוס כבר 11 שנה והכל רגוע רק מעבדתי. הרופאת משפחה נתנה לי כדורי ברזל בשם Tardyferon 80 מ"ג היה רשום בקטן Sulfate terreux .זה אומר שזה מכיל סולפה? ואני קראתי פעם שלחולי לופוס אסור סולפה .האים זה נכון? תודה רבה.

רות שלום אכן מומלץ לחולילופוס להימנע מטיפול באנטיביוטיקה בשם רספרים (ספטרין) עקב דיווחים על התלקחות לופוס לאחר חשיפה לאנטיביוטיקה זו המכילה סולפה. אין מניעה מטיפול בתכשיר שציינת.

מנהלי פורום לופוס