רציתי לדעת האם לקחת פלקווניל

דיון מתוך פורום  לופוס

16/10/2019 | 09:18 | מאת: סופי

שלום רב, יש לי סוכרת סוג 1, פסוריסיס והשימוטו עם תת פעילות של בלוטת תריס. בעבר היה לי Apla אולם היום הוא שלילי גם בעבר ה Ana שלי הייתה חיובית אולם כעת היא שלילית יש לי רגישות לשמש בנוסף בבדיקות האחונות crp שלילי, immunogloulin a נמוך, c4 גבוה, c3 בעבר נמוך עכשיו גבולי. בחודשים האחרונים מאוד חלשה, עם כאבי מפרקים ומעי רגיז. הרופאה המליצה להתחיל טיפול בפלקווניל 200מג האם התשובות אלה עולה חשד ללופוס? אשמח לעוד חוות דעת

הי סופי. מקבץ כזה של מחלות אוטואימוניות (סכרת סוג 1, האשימוטו) בהחלט מעלה אותך בסטאטיסטיקה לבעיות אוטואימוניות נוספות, כמו לופוס. העובדה שANA חיובי לסירוגין, יחד עם משלים (C3) נמוך, מחזק את הסברה שאולי יש לך עוד מחלה. בגלל פרופיל בטיחות מצוין של פלקוניל, נשמע בהחלט סביר לנסות ולבחון את ההשפעה אחרי כמה חודשים טובים. כמה הערות: 1- פלקווניל ניתן במינון 5 מ"ג/ק"ג, כך ש200 מ"ג יכול להתאים למי ששוקלת סביבות 40-50 ק"ג. מי ששוקלת יותר ממליץ לנסות מינון של 300 או 400 מ"ג ביום 2- חשוב להיות במעקב רשתית בגלל הסבירות (המאוד מאוד נמוכה) לפתח בעיה. מעקב אחת לשנה של מומחה רשתית לבדיקת שדה ראיה 10-2, פונדוס וOCT מקולארי (בדיקות לא פולשניות או כואבות). 3- ANA יכול להיות שלילי, אולם יתכן שבוצע בבדיקה לא אמינה (ELISA למשל) ולכן כדאי לוודא שנעשה בשיטת מעבדה טובה כמו אימונופלורוסנס (IF). בהצלחה ורק בריאות

מנהלי פורום לופוס