בדיקות דם לאחר ייעוץ עם ניורולוג

דיון מתוך פורום  לופוס

26/04/2019 | 13:25 | מאת: א.

שלום דר האם לפי בדיקות הדם אפשר לדעת האם יש לופוס או מחלה אחרת ? סובל מירידה בזיכרון ובילבול מדי פעם mri ראש תקין וגם סיטי ראש תקין ..תודה מראש

26/04/2019 | 13:41 | מאת: א.

שכחתי לציין שלוקח כדור ללחץ דם וקטור 80 מיקרופירין 100 ובזפיבראט 400 לשומנים בדם תודה שוב

אבחנה של לופוס לא נקבעת ע"י בדיקת דם אלא ע"י מכלול של מדדים- החל מרקע משפחתי, מחלות רקע אחרות (אם יש, למשל מחלות אוטואימוניות), תלונות, ממצאים בבדיקה גופנית (למשל פריחה, דלקת מפרקים, דלקת בכליה) וגם נתונים מעבדתיים. רק שקלול של כל הנתונים יכול לעזור בלקבוע אבחנה, אבל לא תמיד ניתן לקבוע שמדובר בלופוס ויש מקום למעקב. בהצלחה

29/04/2019 | 08:16 | מאת: א.

תודה על התשובה שלחתי קובץ בדיקות כנראה לא הגיעו. יצא lac חיובי זמן קרישה 54 שניות בדיקה חוזרת עוד 12 שבועות lac ratio 1.34 מה דעתך ?

1.34 זה תקין כך שלפחות הבדיקה החוזרת תקינה.

ראה תשובה לאותה שאלה בהמשך היום

30/04/2019 | 08:33 | מאת: א.

ratio 1.34 יצא בבדיקה הראשונה לא היתה בדיקה שניה עדיין אז אני מבין שתקין .. תודה דר

מנהלי פורום לופוס