דלקת גב מקשחת חשד...............

דיון מתוך פורום  לופוס

06/04/2018 | 22:20 | מאת: גוי

ערב טוב האם ניצן לאבחן as רק על סמך סימפטומים וכאבים בגב ממושכים יותר מחצי שנה Mri תקין גב תחתון ומפרקי האגן בדיקות דם תקינות הראומטלוג אבחן אותי as על סמך סימפטומים ואמר לי שיש מצב כזה שכל הבדיקות תקינות אבל המחלה קיימת לציין שהכאב הוא תסמונת המיופאצילית כלומר לחיצה על אותו מקום מקפיץ אותי לשמיים מהכאבים , אין לי כאבים בעכוז הכאב הוא רק בפעולה כשאני נח הכאב עובר, יום שני קבלתי זריקת דפרוספן 2 מ״ג בשריר אך ללא שום שינוי חוץ מתופעות הלוואי שלה , הכאבים הם על רקע שרירים, מטופל אצל פרופסור גלב

שלום, ראשית חשוב להדגיש שכאן זה פורום לופוס ולא מחלות מפרקים דלקתיות, ואין קשר בין אנקילוזינג ספונדיליטיס (נושא שאלתך) לבין לופוס. אבחנה של דלקת מפרקים בחוליות מבוססת על מספר רב של פרמטרים, ביניהם גם הדמיה כמו MRI, אבל לא רק. למשל, תגובה לנוגדי דלקת, סיפור משפחתי של מחלות דלקתיות (כמו פסוריאזיס, קרוהן למשל), בדיקות דם עם מדדי דלקת ועוד. יתכן וקיימת אבחנה של דלקת ללא הוכחה בMRI אבל לדעתי הסיכוי לכך נמוך מאוד. הטיפול לדלקת כזו הוא בקו ראשון נוגדי דלקת שאינם סטרואידים, קו שני הוא תרופות ביולוגיות כמו למשל בולמי TNF או בולמי IL-17. בהצלחה ורק בריאות

מנהלי פורום לופוס