לופוס drug-induced lupus

דיון מתוך פורום  לופוס

25/06/2017 | 19:31 | מאת: בת

שלום רב ד"ר וולמן, הייתי בטיפול מינוציקלין 100 מ"ג ואז 50 מ"ג במשך חודשיים עקב רוזציאה. רופא העור שלח לבדיקות מעקב שאחת מהן Antinuclear AB Adults יצאה חריגה - 4. נשלחתי לבדיקת נוגדני DNA בשיטת כריטידיה והתוצאה שהתקבלה היום: POSITIVE 1:40 בכייל DNA ds Ab IF אין לי כל תסמינים אחרים (מלבד אולי נשירת שיער), מרגישה מצויין והכל בסדר. אגב מילדות אני זוכרת שיש לי אלרגיה לסולפה עקב פריחה כשקיבלתי רספרים. איך אוכל לדעת האם מדובר בלופוס עקב התרופות ואילו בירורים לעשות עכשיו?

ראשית טוב שאת מרגישה מצוין! את מדווחת שיש לך רוזציאה- זה הוכח בתרבית או במשטח? במידה וכן, מציע לפנות לראומטולוג להערכה מסודרת בגלל בדיקת המעבדה. חשוב להדגיש שאבחנה של מחלה מבוססת על מספר מדדים- סיפור משפחתי, תלונות, בדיקה גופנית ובדיקות עזר (כמו אנטי DS-DNA). בדיקת מעבדה אחת חיובית לא קובעת אבחנה של לופוס או מחלה אחרת. תלוי ההקשר של הבדיקה לקליניקה. בכל מקרה, התוצאה גבולית. כך, שאם יש אבחנה וודאית של רוזציאה וכל שאר הברור תקין לגמרי, מציע בשלב ראשון רק לחזור על הבדיקה. בהצלחה!

מנהלי פורום לופוס