חשש שיש לי לופוס - עזרה

דיון מתוך פורום  לופוס

04/04/2017 | 12:50 | מאת: מורן

שלום, עשיתי בדיקת דם יצא anti dna חיובי 13 ו ana חיובי עשיתי שוב בדיקה בשיטה ifa יצא anti dna חיובי 13 ו ana שלילי מה זה אומר? *אני סובלת מחרדות ומדופק יחסית גבוה במנוחה 85. אני בת 25 הופיעו לי כתמים בידיים לבנים ובפנים יש קצת אדמומיות בלחיים ובאף כל בדיקות הדם שלי תקינות. האם הדבר אומר שיש לי לופוס?

הי, את מציגה שתי שאלות עיקריות- אחת קלינית ואחת במעבדה: מבחינה קלינית- את מתארת הופעת פריחה חדשה. זה כמובן דורש התייחסות. מכיוון שההקשר הוא אוטואימוני (לפי הבדיקות), מומלץ לפנות למומחה למחלות עור שעוסק בבעיות אוטואימוניות. בנוסף, את מציינת ש"כל הבדיקות תקינות". יתכן, אבל חשוב לבדוק היטב האם יש מערכות נוספות בגוף שמעורבות בבעיה- בדיקת שתן, תפקודי כליה וכבד וכו'. כנ"ל בבדיקה גופנית. בקיצור, כדאי לעבור הערכה ראומטולוגית מסודרת. מבחינה מעבדתית- מוזר ש ANA שלילי ואנטי ds-DNA חיובי. לפי התיאור שלך, גם הבדיקה השניה היא בשיטה לא אמינה של ELISA (בדיקת אימונופלורוסנס בדר"כ נותנת תשובה אחרת, של יחס, למשל 1:10). לכן כדאי לחזור עליה. יש בדיקות נוספות הבודקות את מערכת החיסון ולופוס, כגון- אנטי RO, אנטי LA, אנטי סמית ועוד. כדאי לוודא שנעשו. בהצלחה!

מנהלי פורום לופוס