רעד ראשוני וחרדות

דיון מתוך פורום  פרקינסון, הפרעות בתנועה ורעד

26/10/2015 | 02:51 | מאת: ליאת

אני בת 52 סובלת כבר כמעט 30 שנה מרעד ראשוני תורשתי שעד לפני חצי שנה התבטא בעיקר בידיים. יש לציין שהרעד הוא קל. במצבי לחץ, מתח וחרדה ובעיקר בחברת אנשים הרעד מתגבר וזה מאוד לא נעים. ניסיתי הרבה!! תרופות לחרדה אבל בכולן היה מרכיב שהגביר את הרעד והן לא עזרו לי. השתמשתי בלוריוון או בקלונקס לפני אירועים והוא עזר חלקית, אבל פחדתי לקחת על בסיס קבוע. לוקחת גם סלואו דרלין 80 מ"ג (160 לא היתה הטבה וגם יש לי לחץ דם נמוך) ולוקחת גם פרייזולין שבעצתה של מנהלת מחלקת הפרעות תנועה עליתי לאחרונה למינון של 3 כדורים ביום, אך היו תופעות לוואי קשות וגם לא היה שיפור. לפני חצי שנה בערך עזבתי את העבודה(הייתי מ"מ)וכרגע אינני עובדת, התחלתי להרגיש שהרעד עובר לקול!!שילוב של הבעיה הנוירולוגית עם מתח נפשי, דבר שגורם לי לחרדות גדולות ולמצבים של הימנעות מחברה. הלכתי לרופאה מומחית למיתרי הקול שקבעה לאחר בדיקה שמצבי אינו מצדיק הזרקת בוטוקס. קשה לי מאוד, גם לראיונות עבודה הפסקתי ללכת בגלל הקול המאוד רועד, ברור לי שהבעיה העיקרית שלי זה חרדה אבל לפעמים אני לוקחת קלונקס וזה עוזר חלקית אבל אני לא יכולה לקחת כל הזמן כי זה ממכר. שאלותי הן: הרופאה להפרעות תנועה יעצה לי להפסיק לגמרי את הפרייזולין, אני עדיין ב-3 כדורים, האם יתכן שזה עוד יעזור? מנהלת מחלקה אחרת בבי"ח אחר,יעצה לי לנסות!! כדור שנמצא רק בארה"ב, שנקרא zonisamide רכשתי אותו אבל ראיתי באינטרנט שכתבו שהוא ממש לא עוזר, מה אתה חושב? התעניינתי גם בטיפול החדשני עם האולטרסאונד אבל אמרו לי שהוא טוב רק ליד אחת, מה אתה חושב בהקשר לזה? כי לקול זה לא יעזור לי. יש כמובן גם ניתוח מוח עם אלקטרודות אבל זה מאוד מפחיד אותי.האם הבעיה היא יותר חרדתית לדעתך, כי איכות חיי על הפנים ואני לא מוצאת פיתרון, במשך שנים אני נודדת בין ניירולוג לפסיכיאטר ומומחים שונים, ניסיתי גם דיקור, ביופידבק emdr ללא הצלחה, אודה לך אם תאמר לי את חוות דעתך, תודה

ליאת שלום פורום זה נועד לספק מידע בנושא מחלת פרקינסון ואין באפשרותנו לתת עצות לבירור או טיפול פרטני (למקרה ספציפי). לשם כך עלייך לפנות לבדיקה ויעוץ אצל נוירולוג

מנהל פורום פרקינסון, הפרעות בתנועה ורעד