תאונה כטריגר להתפרצות פרקינסון

דיון מתוך פורום  פרקינסון, הפרעות בתנועה ורעד

08/11/2017 | 10:15 | מאת: dany

פרופסור אורן כהן וד"ר ציון זבלי שלום לפני כ- 3 שנים הייתי מעורב בתאונת דרכים קשה כשאני רכוב על קטנוע, פגע בי רכב הגעתי למיון איכילוב שאני עם 2 נקזים לריאות מחוררות מהרבה צלעות השבורות עם קושי בנשימה, חבלת ראש ! וככל הנראה איבוד הכרה לזמן קצר נאלצתי לעבור 2 ניתוחים, אחד לטיפול בריאות והשני לשיקום הכתף שהתרסקה מיד עם התאונה הופיעו סימפטומים פרקינסונים אבל ממש מיד בבוקר שלמחרת התאונה רגל ימין החלה לקפוץ מבלי שאני יכול להפסיק, תנועה איטית, חוסר שיווי משקל ורעד אלא שטעינו לחשוב שהם חלק מתהליך ההחלמה והתאוששות מטראומת התאונה לאחר כ-4 חודשים משנשארתי עם הסימפטומים פניתי לנוירולוג והוא אבחן מיד שאני חולה בפרקינסון מעולם לפני כן לא חוויתי סימפטומים כאלה ידוע כי המחלה הזו דוגרת שנים רבות אך ככל שאני מתעניין או מעמיק בחומר אני מבין שיכול להיות קשר בין התאונה להתפרצות הפרקינסון זהו ככל הנראה אינו סתם צירוף מקרים ממה שאני מבין, סביר להניח כי הפרקינסון היה בסופו של דבר פורץ אך זה היה יכול לקרות בעוד שנה? שנתיים ? אולי 5 ?הבנתי שלא ניתן בוודאות לדעת. האם זה נכון ויש מצבים כאלה דעתכם חשובה לי תודה

הנושא של קשר אפשרי בין מחלת הפרקינסון לטראומה הוא נושא שנוי במחלוקת בספרות ובבתי המשפט ויש לבחון כל מקרה לגופו. מציע שתפנה לחוות דעת אצל נוירולוג המתמחה במתן חוות דעת לבית משפט לעניין זה

מנהל פורום פרקינסון, הפרעות בתנועה ורעד