פרפור פרוזדורים

דיון מתוך פורום  פרפור פרוזדורים

19/07/2014 | 17:19 | מאת: יפה

בעלי בן 80, לפני 10 שנים עבר ניתוח מעקפים. לפני כארבעה חודשים עבר פרפור פרוזדורים ,היה בבית חולים טופל וחזר למצב תקין. עם שחרורו נאמר לו לקבל בנוסף לאספירין 100 גם אליקוויס 2.5 מ"ג פעמיים ביום. בנוסף הוא קיבל גם פרוקור 200 מ"ג. הבעיה היא שהדופק שלו נעשה מאוד איטי - בסביבות 36-40 פעימות. לאחר שעשה הולטר שהראה שהדופק איטי אמר לו הקרדיאולוג לרדת לחצי כדור כלומר ל - 100 מ"ג. גם עכשיו 5 ימים שנוטל חצי כדור הדופק בסביבות 40- 45. שאלתי היא אולי מיותר לקחת פרוקור ולהסתפק במדללים. האם יש סיכון שהפרפור יחזור אם לא יקח פרוקור ? האם שווה לסבול את כל תופעות הלוואי של הפרוקור בזמן שהוא גורם לבריקרדיה ? מודה לכם מראש על התשובה יפה

שלום יפה. כל שינוי בטיפול עדיף לתאם עם רופא משפחה או עם קרדיולוג מטפל.לאחר ארוע ראשון של פרפור יש סיכוי שפרפור יחזור שוב. בשל כך נוטנים טיפול מניעתי כמו Procor או סוג אחר של תרופות.תבקשו מרופא משפחה לשנות את הטיפול אם ניתן.

מנהל פורום פרפור פרוזדורים