הולטר לב, האם יש הפרעת הולכה?

דיון מתוך פורום  פרפור פרוזדורים

18/09/2016 | 01:49 | מאת: דניאל

שלום ביצעתי לפני זמן הולטר לב (בקופ"ח) השורה המשמעותית בפענוח היתה: בשעה 7:14 הודגם קטע של II-D.AV BLOCK MOBITZ TYPE II אני לא יודע אם הייתי ער או שישנתי באותה שעה. בזמנו הרופא אמר שזה לא נורא. מאז עברתי סינקופה עם חבלת ראש, אושפזתי, ולא נמצא דבר בבדיקה. כ"כ עברתי עוד 2 אירועים של התעלפות, בסיום פעילות, וההשערה היתה שמדובר על רקע ווזו ווגאלי. לאחרונה עשיתי אקו לב והולטר לב (במסגרת קופת החולים) כחלק מבירור לסיטורציות נמוכות בחלק מהזמן, ותחושת חוסר באוויר לפעמים. בהולטר היה גם אירוע SVT, אך נאמר לי שזה לא דורש התייחסות מיוחדת. במסגרת הביקור הראיתי לרופא את ההולטר הישן עם הפענוח של הפרעת הולכה. והוא התבונן בתרשים עצמו, ואמר שהאבחנה שם שגויה, ולא מדובר במוביץ 2 אלא ב - vagally mediated av block א. מה זה vagally mediated av block? ב. האם זה מצוי שיש אבחנות שונות לתרשים הולטר? ג. בהנחה וזה כן היה מוביץ 2, מה ההבדל אם זה היה בזמן ערות או בזמן שינה?

שלום דניאל, vagally mediated AVB זה בלוק התקפי שגור להאטת קצב סינוס Sinus Rhythm. תרשים אק"ג דומה לכל מני סוגים של בלוקים אחרים כולל גם Mobitz type II. בדרך כלל לא נדרשת השתלת קוצב ל vagally mediated AVB . בהצלחה דר' ויקטור רובצ'בסקי

23/09/2016 | 15:16 | מאת: דניאל

שלום האבחנה כפי שנכתבה בתשובת ההולטר היא של מוביץ 2 מי שאמר לי שהאבחנה הזו מוטעית, זה אלקטרופיזיולוג שהייתי אצלו, והוא אמר שמדובר ב-vagally mediated av block מה לדעתך עלי לעשות? איך עלי להתייחס לזה? ואם אני מבין נכון, ממצא של מוביץ 2 מעיד על סכנה ויש לשקול קוצב לב, מה משמעות הממצא השני מבחינת סיכון וטיפול? אגב, בבדיקה גופנית שעשה הקרדיולוג (אלקרופיזיולוג) הוא ציין שיש קול S4 חלש, ללא אוושות, וכן שאני טיפוס ווגאלי. מה הכוונה בשני הדברים הללו? תודה רבה

מנהל פורום פרפור פרוזדורים