איך להתמודד עם פעימות מוקדמות שיוצרות אצלי חששות ו

דיון מתוך פורום  פרפור פרוזדורים

20/03/2016 | 18:28 | מאת: ארי

שלום לצוות אני בן 58, MVP י.ל.ד. יתר שומני דם מטופל בטריטייס 5 פעמיים ליום ליפיטור20 טמבוקור 100 ליום קרדילוג 0.6 ליום אומפרדקס 20 אחד ליום ומיקרופירין 75 מזה שנים שקיימת אצלי תופעת האקסטרא סיסטולות פעימות מוקדמות מטבעי אני בראדיקרדי סביב ה50 ממוצע לפני שנה ורבע אירוע של פרפור פרוזדורים כנראה על רקע אשלגן 3.2 בניגוד לעבר כשאני מרגיש את ההפרעה הזו זה עושה לי לא טוב גל חום מציף אותי וניהיה לי לא טוב הרגשה לא נעימה מיתלווה לזה ישר פחד חרדה שאולי מיד יבוא עוד אחד ועוד אחד ותגיע פורענות בקצב לב שמי יודע לאן זה יוביל להרגעה אני מידיי פעם לוקח חצי לוריוון ובכללי הולך לשיחות טיפוליות בבריאות הנפש עדיין אני לא התרגלתי ל"הרגיש" את הפעימות המוקדמות האלה ואני חרד בכל פעם שזה קורה לי אני לבד אין לי ילדים ואין מישפחה הורים בהם טילפתי נפטרו לפני 20 שנה מצב הבריאות שלי , לפי הגדרתי הוא לא מי יודע מה יש דרך להתמודד עם החשש הזה? יש בכלל פיתרון לחששות ולחרדות האלה? האם הן מוצדקות ? האם ישנו בסיס רופאי שפעימות כאלה עלולות להוביל למשהו רע, לנכות ולמוות? האם יש ממש בחששותיי שזה עלול להוביל לפורענות ולהיגמר ברע? תודה מראש על המענה

שלום ארי, אם אתה מרגיש הפרעות קצב בתדירות גבוהה כדאי לבצע מספר בדיקות להמשך בירור בדיקת הולטר - רישום אק"ג במשך 24-48 שעות בדיקת מאמץ יעוץ רופא קרדיולוג-אלקטרופיזיולוג - מומחה בהפרעות קצב לגבי חרדות וחששות ממליץ להתייעץ עם רופא משפחה לגבי טיפוטל אנטי-דיכאוני בהצלחה. דר ויקטור רובצ'בסקי

18/06/2016 | 10:42 | מאת: מנחם

שלום אם הרקע הינו אשלגן גבוהה מדוע אינך נוטל תרופה להורדת האשלגן, גם לי היה אשלגן גבוהה אמנם על רקע כילייתי אך קיבלתי אבקה להמסה שניתנת בשתיה לאחר אוכל והאשלגן ירד פלאים אם תרצה אתן לך את שמה ותתיעץ עם רופא

מנהל פורום פרפור פרוזדורים