פרפור פרוזדורים מקור הפרפור

דיון מתוך פורום  פרפור פרוזדורים

02/09/2019 | 09:46 | מאת: ציקי

עברתי אבלציה ללא הצלחה כנראה. הרופא לא מצא את מקור הבעיה למרות שברישום א. ק. ג ראו זאת בבירור. האם יש מקור אחר כמו מעטפת הלב? מה ניתן לעשות במקרה כזה?

בוקר טוב, מקור הפירפור בדרך כלל נמצא סביב ורידי הריאה, אבל לא תמיד. או בנוסף ישנם מוקדים אחרים באזור עליה שונה. אבלציה בצנתור יכולה להחזיר דופק לקצב סדיר בערך ב 40-60% תלוי בסוג של פרפור עליות. במידה ואבלציה או מספר אבלציות לא מצליחות לסדר את הדופק והחולה נשאר תסמיני אפשר להציע אבלציה בניתוח. היעילות של אבלציה ניתוחית היא 80%. בברכה דר' ויקטור רובצ'בסקי

08/09/2019 | 19:12 | מאת: ציקי

תודה על תשובתך. מהי בדיוק אבלציה ניתוחית בשונה מאבלציה בעזרת צנתר?

מנהל פורום פרפור פרוזדורים