טכיקרדיה חדרית, כתופעת לוואי לתרופה

דיון מתוך פורום  פרפור פרוזדורים

21/08/2017 | 11:42 | מאת: רוני

שלום אני בן 59,mitral valve prolaps מזה מספר שנים סובל מאקסטרא סיסטולות[פעימות מוקדמות] לפני שנתיים היה אירוע של ריפרוף פרוזדורים, מאז מטופל בטמבוקור 50 וקרדילוג 1.25 ועקב ברדיקרדיה המינון הוחלף לטמבוקור 50 אחד ליום במקום שניים,ו.06 קרדילוג במקום 1.25 ליום לאחרונה נרשמה לי התרופה מירו, בעלון התרופה ראיתי שמוזכר בתופעות לוואי אפשריות מצב של טכיקרדיה חדרית השאלה , באם מופיעה תופעת הלוואי הזו של טכיקרדיה חדרית, מהי המשמעות של זה? מהן ההשלכות? מהי אותה טכיקרדיה חדרית? האם זה בעצם VF? [פירפור חדרים]? בתודה

שלום רוני, לכל תרופה שקיימת ישנם תופעות לוואי וחברות שמייצרות תרופות חייבות לציין כל התופעות שנצפו תוך כדי מחקר קליני אפילו שזה הייתה תופעה מאוד נדירה וסיכוי להופעתה מינימלי. הפרעות קצב חדריות יכולים להיות מסיגים שונים כגון: פעימות מוקדמות, טכיקרדיה חדרית (Ventricular Tachicardia), פרפור חדרים (Ventricular Fibrillation) וכו' לא בהכרח שזה יופיע! בעת נטילת תרופות חשוב להיות במעקב של רופא משפחה. בהצלחה דר ויקטור רובצ'בסקי

מנהל פורום פרפור פרוזדורים