פרפור פרוזדורים- תרופות

דיון מתוך פורום  פרפור פרוזדורים

28/10/2015 | 12:49 | מאת: אבנר

שלום רב בן 37 עם הסטוריה של 13 שנה של פרפור פרוזדורים על לב בריא בעבר טופלתי בריתמקס למשך 5 שנים ואז בסוטלול למשך 7 שנים וב3 חודשים האחרונים התחלתי פרוקור עקב ריבוי ארועים. ההנחיה שקיבלתי הייתה להתחיל ב 3 כדורים ליום ואז לאט לאט לרדת במינון. בעייתי היא שברגע שאני יורד במינון הפרפור חוזר וברגע שאני מעלה ל 3 כדורים שוב הפרפור חולף. ככל והבנתי נכון לא מומלץ לקחת מינון כל כך גבוה של פרוקור למשך זמן. האם נכון? האם עקב חזרת הפרפור שאני יורד במינון ניתן לומר שהכדור נכשל? האם יש כדור מקביל שיהיה יעיל עבורי נוכח התרופות שכבר לקחתי? כרגע עדיין מפחד לעשות אבלצייה... אודה לעזרתך

שלום אבנר. כדי שפרוקור יעבוד כמו שצריך נותנים מינון גבוה בהתחלה ולאחר מכן שהתרופה הצטברה בגוף מורידים את המינון. Procor היא תרופה מאוד יעילה לטיפול בפרפור פרוזדורים אך יש לה את תופעות הלוואי כמו בכל תרופה אחרת. פרוקור יכול לפגוע בתפקוד של בלוטת המגן, גורם לרגישות לאור השמש וכו'. מספר מחקרים שיצאו לאחרונה מראים יתרון של אבלציה מול טיפול תרופתי. אפשר לבצע את האבלציה בצנתור ע"י הקפאה באזורים מסוימים בתוך הלב. ממליץ לפנות לרופא קרדיולוג-אלקטרופיזיולוג בבית חולים בילינסון. יש ניסיון רב באבלציות. בהצלחה. דר' ויקטור רובצ'בסקי

מנהל פורום פרפור פרוזדורים