מה עושים?

דיון מתוך פורום  וריקוצלה דליות בוורידי האשכים

16/06/2014 | 10:26 | מאת: אלי

גבר כבן 38, אב לשני ילדים שנולדו ב-IVF. בשנים האחרונות, הזרע אינו מספיק אפילו לטיפול הנ"ל. וריקוצלה מס' 3 שלא טופלה עד כה. ירידה חדה בטוסטסטרון. הגיע עד ל-7 ולאחרונה עלה ל-11. אסטרודיול גבוה - 199 LH מעט גבוה - 10 סובל מתסמונת מטבולית / תנגודת לאנסולין + טרשת עורקים / התקף לב. מקבל תרופות: אספירין, פרסוגרל, סטטינים, חוסמי ביתא. האם כדאי להתחיל מטיפול בוריקוצלה, או טיפול תזונתי לשיפור כללי, או מתן טוסטסטרון ?

שלום רב, טיפול תזונתי, פעילות גופנית, הפחתת משקל, הפסקת עישון וכל יתר האמצעים לשיפור אורח החיים - ודאי שהם מומלצים, אך הם לא הבעיה העיקרית שגרמה לאובדן הזרע ולא יספיקו כנראה להביא לשיפור משמעותי באיכות הזרע. מתן טסטוסטרון - יחסל את יצור הזרע באופן סופי כנראה. נראה שזו לא ההמלצה המתאימה לך. המלצתי היא לפנות לאורולוג בהקדם, לפני שהנזק לאשך הולך ומתקדם, ולשקול איתו האם במקרה שלך כדאי לטפל בוריקוצלה. לדעתי ומבלי להכיר ולבדוק אותך, סיכוי רב שזו תהיה ההמלצה. אם לא - הדרך היא לנסות ולהפיק תאי זרע מהאשך עצמו, טיפול שהוא מורכב יותר מהטיפול בוריקוצלה. בהצלחה בטיפול, ד"ר רענן טל

מנהל פורום וריקוצלה דליות בוורידי האשכים