זהות מינית של ילד

דיון מתוך פורום  ייעוץ פסיכולוגי ללסביות ולטראנסג'נדרים

08/08/2014 | 22:21 | מאת: לילך

שלום רב בן שלי בן 7 אומר שרוצה להיות בת, מגיל קטן שיחק עם בנות בגן, ביקש לקנות בובות. אומר שמשחקי בנים זה משעמם. קשה לו חברתי, יש חרדה שיפגעו בו. השאלה אם יש אבחון איזה שהוא כדי להבין זהות מינית שלו ואיך אני יכולה לעזור לו שלא ירגיש בודד?

שלום רב לילך, תיארת באופן תמציתי אך ברור את ההתנהגות של בנך בן השבע, שיש בה הרבה סממנים האופייניים לבנים החשים עצמם כבנות ושואפים להיות כך. לשאלתך: היש אבחון המאפשר לדעת אן להבין את זהותו המינית,-ניתן לענות באופן מאד ברור, כי ההתנהגות וההתעניינות של הילד בגיל זה בהחלט מאפשרים לדעת מהי זהותו המגדרית , בשלב זה של חייו.ואולם בנוסף, יש לדעת, כי יתכן ועל פניו מדובר בבעיה בזהות המינית בתקופת הילדות בלבד. במקרים כאלה, יש לשים לב, אם נלווה לכך גם רצון להפוך לבת (שזאת את מציינת כי אכן קיים אצלו)ואם מובעת אי שביעות רצון מגופו ואפילו התכחשות למבנה האנטומי שלו. בגיל שבע, מסוגל כבר הילד לבטא עצמו לא רק דרך התנהגותו, אלא גם באמצעות שיחה ומלל.חשוב לדעת שגם במקרים שהדברים יותר ברורים ונמשכים בשנים מאוחרות יותר של הילדות, עדיין רק חלק קטן מן הילדים, שמגלים התנהגויות כאלה, יהפכו לטרנס-סקסואלים/ טרנסג'נדרים. לכן עדיין, לא ברור איך דברים יתפתחו. מה שמאד חשוב הוא שההורים לא ידחו את הילד בגלל התנהגויותיו אלה ויעניקו לו תחושת אהבה והערכה ויקבלוהו כמות שהוא. אחרת, עלולה להתפתח בעיה יותר קשה בהתפתחות אישיותו, בטחונו העצמי וכדו'. העובדה שבנכם פתוח כלפיכם ומשתף אתכם ברגשותיו, בהחלט עשויה לסייע להמשך קשר תקין וטבעי בינו לביניכם. לעומת זאת, דחייה, עקב התנהגותו, למשל, עשויה לגרום לו להיות סגור והגנתי כלפיכם ובהמשך כלפי דמויות אחרות בעולמו. וזה ממש חבל... האם לא עדיף לגדל ילד שמח, מאושר, בעל בטחון עצמי וחברותי ללא קשר למינו או לנטייתו המינית– בכל מקרה? שאלה נוספת שהעלית קשורה לתגובת הסביבה אליו. זו בעיה לא פשוטה, שהרי אין לנו שליטה מלאה על מה שקורה עימו בחברת הילדים ומסגרות הלימודיות. יחד עם כך, בכל זאת ניתןנים הדברים להשפעה ולשליטה, אם ייעשה טיפול נכון ומושכל מצידכם, כדמויות מגינות, מקבלות ותומכות. לדוגמא, הדבר מאד תלוי בתגותכם כלפי תוקפנות הילדים לבנכם. ככל שתתמכו בו ואף תשתפו את המורה והיועצת של בית הספר,ייקל עליו להתמודד עם התגובות השליליות בחברה. על כן, אני מציעה לשתף את המורה ושאר דמויות משמעותיות בבית הספר ולגייס אותן לחנך את הילדים לקבל את האחר והשונה באופן אוהד ושיוויוני. כמו כן, אני בהחלט מייעצת לכם לפנות לפסיכולוג לילדים לשם התייעצות שתהא מותאמת לכם, לאור הפרטים שמקורם בהכרות אישית אתכם כמשפחה. בטוחתני, שתפיקו מכך תועלת ותוכלו להיעזר ולהבין גם כיצד להתנהג כשעולות בפניכם שאלות, ספציפיות במהלך החיים היומיומיים. בברכה, ד"ר דליה גלבוע

02/09/2014 | 23:47 | מאת: א'

גם אני מתמודדת עם בעיה דומה, אשמח לשוחח עמך.

03/09/2014 | 00:19 | מאת: לילך

את יכולה לכתוב לי למייל [email protected]

מנהל פורום ייעוץ פסיכולוגי ללסביות ולטראנסג'נדרים