גובה פעוט

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

19/11/2016 | 13:24 | מאת: טל

שלום רב, ארדי בן 1.9 וגובהו 70 סמ, תמיד היה דרדסון. ברקע אסטמה קלה (שאפשר גם לקרוא לה רגישות של מערכת הנשימה, משאפים וכשיש צורך אינהלציות). ההורים לא נמוכים- אני 167 והאבא 180 וגם הסבים בגובה די ממוצע ואחיו הגדול גם. רק ארדי דרדסון. התפתחות תקינה פלוס פלוס. משקל סביב 9.5-10- לא שמנמן אבל עדיין בסקאלה של האחוזונים. אם רלוונטי- נולד במועד 3115 קג, קיסרי עקב מצג עכוז, DDH שטופל, בקע מפשעתי ואשכים רטקרליים שתוקנו בהצלחה. שאלותיי: 1) עד כמה מעיד גובה בגיל הזה על הגובה הסופי? 2) עד כמה האסטמה באמת מאיטה את קצב הגביהה, ואם היא באמת עוברת סביב גיל 3 האם ההשפעה הזו חולפת והילד מפצה בקצב הגביהה על השנים הראשונות? מומחה ריאות הסביר לנו שמאחר והרבה אנרגיה מופנית לנשימה זה בא על חשבון גובה. תודה רבה!

אינני מומחית בתחום זה אך מניסיוני אם התינוק אינו גדל עפ"י עקומות הגדילה של הרופא מומלץ לפנות לרופא גסטרואנטרולוג להתייעצות.

מנהל פורום התפתחות הילד