שאלות על ויטמין D וחומצה פולית

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון - תוספי תזונה בהריון

18/02/2014 | 12:12 | מאת: מירב

שלום, האם מומלץ לקחת תוספת ויטמין D בהריון? במיוחד אם נמצא שנמוך (עשיתי 2 בדיקות אחת 21 והשנייה 8.5)? בנוסף שאלה נוספת - קראתי שחומצה פולית במציצה (עם B12 למשל) לא ממלאת את תפקידה ולא מגיעה לצורה שבה הגוף יכול לעשות איתה משהו. מה דעתך? בנוסף באתר רפואת הרמבם מביאים ממצאים על תוספת חומצה פולית בהקשר של עלייה בשכיחות סרטן השד.

18/02/2014 | 19:03 | מאת: שירי רובינזון בצלאל

מירב שלום, 1. במידה ויש חסר של ויטמין D בהריון, אכן מומלץ לקחת תוסף. יש להיוועץ ברופא לגבי מינונים מדוייקים, בהתאם לרמת החסר. 2. ההמלצה היא 400 מק"ג של ח' פולית, במידה וזה המינון שקיים בתוסף של B12 אז זה בסדר. 3. אכן יש מחקרים על הקשר בין צריכה עודפת של ח' פולית וסרטן שד, אך הדגש הוא על צריכה עודפת ולא במינונים המומלצים.

מנהל פורום תזונה בהריון - תוספי תזונה בהריון