שתיית מים בהריון תאומים

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון - תוספי תזונה בהריון

16/01/2014 | 14:14 | מאת: גיתית

שלום, אני בשבוע 29 בהריון עם תאומים ותוהה אם יכול להיות שאני שותה יותר מידי מים. לפני ההריון גם נהגתי לשתות הרבה, בין 2.5-3 ליטר מים ביום. לאחרונה העליתי את כמות השתיה לכ 4 ליטר ביום, לא כולל נוזלים של האוכל. העליתי את כמות השתיה כי לפני כמה שבועות הופיעו לי צירים מוקדמים ועירוי נוזלים העביר אותם ולכן חשבתי שכדאי שאשתה יותר. עכשיו הרבה מדובר על שתיית יתר ועומס על הכליות כמו גם הפרת איזון המלחים בדם ואני אשמח לדעת בכל זאת מהי הכמות המומלצת לשתיה במצב שלי. תודה

17/01/2014 | 08:34 | מאת: שירי רובינזון בצלאל

גיתית בוקר טוב, בעיקרון ההמלצה לשתיית מים בהריון היא 3 ליטר ביום. אך ההמלצה הזאת מאוד כללית. ישנם הרבה גורמים שמשפיעים על כמות הצריכה המומלצת כגון: משקל האישה, רמת הפעילות הגופנית וכו'. מדד טוב נוסף הוא צבע השתן, השתן צריך להיות בהיר, לא שקוף (צריכה מוגברת של מים) ולא כהה מדי (צריכה מועטת של מים). כמובן שבמידה ולוקחים תוספי מזון שונים לעיתים הם משפיעים על צבע השתן, דבר שגם יש לקחת בחשבון. המלצתי החמה היא לשאול את הרופא שלך מה כמות הנוזלים הספציפית שהוא ממליץ לך לצרוך, כיוון שגם העובדה שזה הריון תאומים יכולה להשפיע על הנתונים שיש לקחת בחשבון.

מנהל פורום תזונה בהריון - תוספי תזונה בהריון